Liebster award

Eerst moet ik zeggen dat dit berichtje al heel, maar dan ook echt heel lang als concept in mijn blog heeft gestaan. Het is dan ook geen recept maar heel persoonlijke blogpost. Al een hele poos geleden (februari geloof ik, oops!) ben ik door Chris van perfecthousewife2be genomineerd voor een liebster award. Een award in het leven geroepen om wat nieuwe bloggers te leren kennen. Het is vrij simpel, de persoon die je nomineert stelt je 11 persoonlijke vragen, waar je antwoord op geeft. Daarna stel je zelf 11 vragen aan andere bloggers die jij wil nomineren!

1. Wat vind je het leukst aan bloggen?
Het leukst aan bloggen vind ik dat ik online mijn eigen zoete en hartige baksels met mensen kan delen. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik merkte dat digitaal je recepten bij elkaar houden een stuk makkelijker is dan op papier. Ik miste voor mijzelf namelijk plaats waar ik recepten terug vinden met mijn eigen notities er bij. Dat mijn blog iedere keer als ik de statistieken bekijk wat gegroeid is vind ik erg leuk!
 
2. Wat is jouw levensmotto?
Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet. Mijn oma had hier een tegeltje van hangen in de keuken en het is een uitspraak waar ik het absoluut mee eens ben. 
Wanneer het gaat om bakken kan ik me goed vinden in de uitspraak van Rudolph van Veen: een goede taart is de zonde waard! Dit staat dan ook liefkozend op mijn visitekaartjes.
 
3. Aan welk gerecht heb jij de fijnste herinnering?
Ik heb een hele fijne herinnering aan aardappelpannenkoekjes, die maakt mijn oma altijd. Het recept wat oma altijd gebruikte is helaas voor ons onbekend en samen met mijn moeder heb ik een poging gedaan om ze te maken. Gelukkig voor ons was dit recept simpeler dan verwacht en smaakten ze bijna identiek! Misschien komen deze aardappelpannenkoekjes nog wel eens op mijn blog, haha!
 
4. Wat staat nog op jouw to-bake / to cook lijstje
Er staat echt nog heel veel op mijn lijstje, ik wil me graag gaan wagen aan brood. Dit lijkt me ingewikkeld maar wel erg leuk, een brioche ofzo. Daarnaast zou ik graag nog wat meer oefenen in het decoreren van koekjes met royal icing. Op veel Amerikaanse blogs maar ook bijv. de koekenbakkers hier in Nederland maken zulke mooie koekjes waar ik jaloers op kan worden! Verder zijn er veel recepten op mijn pinterest die ik graag eens zou willen proberen.  
 
5. Wat is jouw guilty pleasure?
Een guilty pleasure… qua eten kan ik eigenlijk niet zo snel iets verzinnen. Wat je met mijn blog niet zou denken is dat ik doller ben op hartig dan op zoet. Met een stukje oude kaas kan je mij wel blij maken. Een guilty pleasure waar weinig mensen van weten is dat ik de serie Glee volg, heel anders dan mijn ‘gebruikelijke’ series die wat meer actie en nadenken vragen. 
 
6. Welk kookboek vind je het fijnst en waarom?
Ik hou van kookboeken met duidelijke taal, mooie afbeeldingen en iets extra’s doet het ook altijd goed. Voor mijn verjaardag heb ik het ‘Rudolphs bakery bakboek’ gekregen waar ik echt wel dol op ben! 
 
7. Wat is je favoriete seizoen?
Ieder seizoen heeft zijn charme, als ik echt moet kiezen is dat de lente. Ik vind het heerlijk als de zon schijnt en dat heb ik ook echt nodig. Ook loop ik het liefst met een dunne jas of wanneer het kan zonder jas. Deze winter was qua temperatuur voor mij dan ook heerlijk!
  
8. Wat doe je op een vrije pyjama-dag (of wat doe je als je geen pyjama-dag hebt maar gewoon een vrije dag)?
Tegenwoordig heb ik niet zoveel vrije pyjama-dagen. Ik vind het heerlijk om een boek te lezen of om films te kijken. Ik volg ook een aantal series via internet die ik op dat soort dagen inhaal en lekker achter elkaar kan kijken (bingen schijnt dat te heten?). Vaak sta ik op mijn vrije dagen te bakken of ben ik bezig voor mijn blog. 
 
 9. Waar ga je het vaakst uit eten?
Ik ga niet zo heel vaak uit eten. Waar ik dus het vaakst uiteten ga is ook niet zo te noemen. Ik vind eigenlijk alles lekker behalve de Hollandse pot, wanneer ik uit eten ga is dit dan ook vaak ‘buitenlands’. Bij ons in de buurt zit een Griek waar ik wel van hou, daar at ik voor het eerst spanakopita die ik ook voor mijn blog namaakte. Texmex vind ik ook erg lekker trouwens.
  
10. Welke foto vind je het mooist van jouw blog?
Mijn mooiste verschilt iedere keer weer. Wat ik erg leuk vind is dat er wel een bepaalde groei in mijn fotografie en te zien is, maar ik ben absoluut geen fotograaf. Ik heb nog veel te leren op het gebied van foto’s maken en ik vind ik het allemaal nog maar lastig. Ik heb dan ook het boek van Simone over foodfotografie aangeschaft wat me al een stuk geholpen heeft. Op het moment vind ik deze twee foto’s erg mooi (links salted caramel cashewnoten ijs en rechts cookie cups met fruit):
               cashew ijs     cookie cups 
Hoe toevallig, ik zie nu ineens dat beide foto’s dezelfde achter- en ondergrond hebben, daarbij is paars toch ook wel mijn favoriete kleur.
 
11. Hoe ziet jouw leven eruit over tien jaar?
Ohh wat een lastige vraag! Natuurlijk plan ik een toekomst maar ik laat dingen ook graag op me af komen. Wat ik wel hoop te hebben over tien jaar is een eigen huis mooie keuken, met verhoogd aanrecht. Ik ben bijna 1,90cm en ik merk dat de ‘standaard’ aanrecht hoogte voor mij echt te laag is.
 
Heel veel bloggers hebben deze nominatie al eens gekregen, ik wil dan ook Sanne van Bioteful en Sandra van Culi-Sandra taggen om wat meer over zichzelf te vertellen. Waarom nu juist deze bloggers? Beide blogsters hebben een ‘over mij’ pagina, maar toch ben ik erg benieuwd!
Sanne’s blog heb ik ontdekt via de foodblogswap en ik ben erg benieuwd naar Sanne’s antwoorden, haar concept is totaal anders dan mijn eigen blog wat m’n interesse wekt! De blog van Sandra was ik al eens tegen gekomen, maar toen zij me vorige week op twitter een berichtje stuurde over mijn nieuwe site (erg lief en behulpzaam!) ben ik eens beter gaan kijken. Van beide blogsters zou ik graag iets meer te weten komen!
 
Mijn vragen voor de genomineerden:
1. Kun je wat over jezelf vertellen?
2. Hoe ben je begonnen met bloggen?
3. Waar haal je je inspiratie vandaan?
4. Wat staat er nog op je ’to make’ lijstje?
5. Wat is je favoriete gerecht?
6. Waar mogen we je ’s nachts voor wakker maken?
7. Wat voor kookboeken staan er in je boekenkast en welke is favoriet?
8. Welke ingrediënten staan er standaard bij je in de kast?
9. Welke 7 food items zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
10. Wanneer je op reis zou mogen voor je blog, waar zou je dan heen willen en waarom?
11. Wat is je wens voor de toekomst?
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Liebster award”
  1. Chris (Perfect Housewife - to be) says:
  2. Handmadehelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.