5x ijs recepten

Zelf ijs maken vind ik een van de leukste dingen in de zomer. Afgelopen week deelde ik dan ook een lekker recept voor frambozen yoghurt ijs. Met mijn zelfvriezende ijsmachine lukt dit altijd, maar op HandmadeHelen vind je ook een aardige variatie aan ijs zonder ijsmachine. 
 
Hoewel het weer dit weekend niet zo warm is voorspeld als vorige week, kan hebt vast geen kwaad een lekker overzicht met jullie te delen. In dit overzicht vooral wat specialere ijsjes, mocht je op zoek zijm naar roomijs, kijk dan zeker eens hier.
Cappuccino ijsjes | HandmadeHelen

Cappuccino ijsjes 

Deze cappuccino ijsjes zijn perfect voor de koffie lovers en ook snel te maken. Ik maakte ze in ene raketjes vorm, maar iedere ijsvorm is hier perfect voor.
 
Citroen ijs | HandmadeHelen

Citroen ijs

Ik ben dol op citroen ijs, lekker fris na een maaltijd. Dit ijsje mocht dan ook niet ontbreken in dit lijstje. Ik maak het in mijn ijsmachine en laat het dan nog wat steviger worden in de vriezer.
 
Chocolade mascarpone ijs | HandmadeHelen

Chocolate chip mascarpone ijs

Dit ijs bevat niet heel veel componenten maar is wel erg smakelijk! Mascarpone ijs is van zichzelf al romig, maar om het mef chocolade te doen maakt dit wel extra speciaal!
 
Kiwi ijs zonder ijsmachine | HandmadeHelen

Kiwi ijs zonder ijsmachine 

Dit kiwi ijs is echt heel makkelijk om te maken. Door eetrijpe kiwi’s in te vriezen kun je op ieder gewenst moment dit ijsje maken. Ik maakte het met geconsendeerde melk, maar vervang dit eens door gecondenseerde kokosmelk en je hebt een lactosevrije optie. Je maalt alle ingrediënten tot een ijsmassa met een foodprocessor/keukenmachine en voila!
 
Mango framboos sherbert | HandmadeHelen

Mango frambozen Sherbert met kokosmelk

Dit lactose vrije ijsje is een van mijn favorieten. Een Sherbert is een sorbet met hierin een zuivel component. In mijn geval verving ik het voor kokosmelk, om lactose vrij te zijn. Zoet, fris en vooral heel kleurrijk en makkelijk te maken! 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.