Aardbeien cheesecake ijsjes

Deze maand besloot ik mijzelf te trakteren op een ijsjesvorm waar ik al jaren naar kijk. Vooral op Amerikaanse blogs en webshops veel te zien, maar om hem naar Nederland te laten verzenden zou een duur grapje worden. Gelukkig voor mij, verkopen ze hem nu ook bij Pipoos en sloeg ik mijn slag! 
 
Deze aardbeien cheesecake ijsjes ontstonden toen ik de aardbeien cheesecake maakte in een glaasje afgelopen zomer en een tijdje terug met jullie deelde. Hoe lekker en romig zou dit als een ijsje zijn? Mijn recept paste ik hier en daar iets aan en liet de kruimels achterwege. Zie hier, heerlijke aardbeien cheesecake ijsjes! Mijn vorm is voor 8 ijsjes waardoor ik wat mengsel overhield. Maar met ondergaande hoeveelheden maak je zeker 10 ijsjes. 
Aardbeien cheesecake ijsjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram mascarpone
– 250 ml slagroom
– 120 gram suiker
– 200 gram aardbeien
– Sap en rasp van 1 citroen
 

Bereidingswijze

Pureer de aardbeien met de suiker tot een glad mengsel. Klop dan met een handmixer eerst de slagroom tot yoghurt dikte. Mix dit daarna nog kort door met de mascarpone tot je een egaal geheel hebt. Voeg dan de rasp en sap van een citroen toe, samen met de gepureerde aardbeien. Mix dit kort door tot een egaal roze geheel.
 
Vul de vormpjes met evenveel mengsel en maak de vorm dicht met het bijbehorende deksel. Druk dan de ijsstokjes in de ijsjes en zet de vorm minimaal 4 tot 5 uur in de vriezer. De ijsjes haal je makkelijk uit de vorm, door een hoge en diepe beker met warm water te vullen. Dip de vormpjes hier stuk voor stuk in en trek ze voorzichtig uit hun vorm.
 
Zelf vind ik houten stokjes erg prettig, op de een of andere manier blijven deze voor mijn gevoel steviger in het ijsje zitten. De ijsjes zijn op hun best als ze een paar minuten buiten de vriezer zijn, op die manier smaken ze net wat romiger.
 
Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “Aardbeien cheesecake ijsjes”
  1. Willeke says:
  2. Willeke says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.