Bruilofts petitfours

Dit keer geen uitgebreide recepten, voor de bruiloft die vandaag plaats vind koos het bruidspaar namelijk een aantal petit fours die zij al op mijn blog hadden zien staan. Uiteindelijk werden het maar liefst zeven dozen vol! Zo’n 45 mini cupcakes, 15 cakepops, 15 brownies en 30 mini mango taartjes!

Van de cupcakes kwamen er twee soorten. De eerste soort waren  mini appel kaneel cupcakes met een toef van aangevette slagroom. De aangevette slagroom maak je door bij iedere 100 ml aan slagroom, 40 gram mascarpone toe te voegen en iets extra suiker om de mascarpone te zoeten. Deze slagroom smaakt niet heel veel anders, maar zorgt ervoor dat de toef mooi blijft staan. Roer de mascarpone even goed door voor je dit bij de geklopte slagroom voegt en mix het daarna nog door tot een egaal mengsel. Er is me verteld dat winkelketens als bijvoorbeeld Hema deze vorm van slagroom ook gebruiken!

De tweede soort cupcakes waren vanille cupcakes met een toef van frambozen botercreme. Afgewerkt met een klein hartje van witte fondant. Ik meende stellig hier ook een foto van gemaakt te hebben, maar die kan ik nergens meer terug vinden! Het bruidspaar had mijn ‘it’s a girl’ cupcakes gezien en vond dit heerlijk klinken.

Bij bouwhuis heb ik cupcakedoosjes gekocht, die waren daar laatst in de aanbieding. De kwaliteit/prijs verhouding vind ik prima! Ze zijn mooi en stevig en ook de inlays voor de mini cupcakes zijn prettig. Wel vond ik het jammer dat er geen doosjes voor 24 mini cupcakes waren, voor een grotere opdracht als deze zou hier mijn voorkeur naar uit zijn gegaan. Alle dozen heb ik trouwens afgewerkt met een logosticker! Tegenwoordig print ik dit zelf op a4 stickervellen die ik online heb gekocht. Met mijn cirkel punch van jetjes en jobjes ‘punch’ ik deze uit, waardoor ik altijd een ronde sticker heb!

Bij Bouwhuis kocht ik ook deze witte candymelts voor de cakepops. Ik koos hiervoor, omdat witte chocolade normaal wat gelig oogt en ik voor deze cakepops een witte ondergrond wilde hebben. Deze cakepops stonden nog niet eerder op mijn blog, maar voor de kinderen op de bruiloft wilde het bruidspaar iets feestelijks en kleurrijks hebben met discodip.

De melts van Bouwhuis vroegen iets meer geduld dan de witte chocolade die ik normaal gebruikt. Het is een vloeibaar goedje, waarvan ik eerst dacht dat het misschien wel te waterig zou zijn. Na de melts gesmolten te hebben en dit in een glas (makkelijker voor het dippen!) te hebben gedaan, heb ik dit zo’n 10 minuten laten staan. Het werd hierdoor wat dikker en gleed minder snel van de cakepop. Voor je ze laat drogen sprenkel je met een lepel de discodip over de cakepops zodat ze overal zitten.

Het bruidspaar zag ook mijn ‘zoet zonder suiker, mango framboos taartjes’. Voor de bruiloft heb ik deze in een kleiner formaat gemaakt, namelijk in een cupcake bakvorm. Zo kon ik twaalf schelpjes tegelijk bakken. Deze taartjes bevatten wel wat suiker, de bruid gaf aan dat er flinke zoetekauwen in de familie zijn, waardoor tussen al het zoets een suikervrij gebakje minder in de smaak zou vallen. Wederom zijn de taartjes afgewerkt met een framboos. Om alle taartjes te maken heb ik het deeg verdubbeld en kwam ik net niet uit met één keer het recept voor de bavarois. Hier heb ik halverwege nog een half recept voor gebruikt. De restjes deeg heb ik weer ingevroren zodat ik binnenkort nog wat smaakjes taart kan uitproberen.
 
Ook maakte ik tot slot nog een aantal brownies. Hier gebruikte ik mijn standaard brownie recept voor, die ik onlangs ook liet zien met de toevoeging van marsmellows. Ik heb ze gebakken in een siliconen bakvorm met kleine vierkantjes. Ongeveer net zo groot als een mini cupcake.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.