Chocolade vanille hartjes

Valentijn! Als je mijn blog volgt en al eens bij de verzameling recepten hebt gekeken voor de feestdagen, dan is je vast opgevallen dat Valentijn er stiekem niet zo heel vol bij zit.. Wat mij betreft bak je deze koekjes niet alleen voor Valentijn, maar het hele jaar door voor iedereen die je lief vindt! Er zijn genoeg varianten op deze chocolade vanille hartjes te bedenken in ieder geval!
 
Voor deze koekjes gebruik ik mijn suiker koekjes deeg in de vanille en chocolade variant. Mocht je heel creatief willen doen, kleur dan eens een beetje vanille deeg rood of roze met wat voedselkleurstof en laat dit een uurtje of vier liggen, zodat de kleurstof goed kan intrekken en donkerder word van kleur. 
Chocolade vanille hartjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor de basis
– 225 gram boter op kamertemperatuur
– 200 gram witte basterdsuiker
– 1 ei maat L
– 1 theelepel vanille extract
– Halve tl zout
Voeg toe voor het vanille deeg
– 210 gram bloem
Voeg toe voor het chocolade deeg
– 185 gram bloem
– 25 gram cacao
 

Bereidingswijze

Voor deze koekjes halveerde ik mijn originele recepten voor zowel de vanille suiker koekjes als de chocolade variant. Door straks je boter en ei mengsel te verdelen en hier de bloem aan toe te voegen, hoef je niet te klungelen met halve eieren. Gebruik voor het evenredig verdelen een weegschaal en weeg gelijke delen af, zo weet je dat je koekjes deeg net als anders perfect zijn zal.
 
Mix voor het deeg de boter met de suiker tot een romig mengsel in zo’n 3 minuten. Voeg dan het zout, vanille extract en het eitje toe en mix tot het goed is opgenomen. Verdeel dan dit mengsel evenredig in twee schalen. Voeg in de ene schaal de helft van de bloem toe voor het vanille deeg en mix dit met beleid tot het opgenomen is. Voeg dan de rest toe en mix tot een fijn deeg. Kruimelt het? Kneed het dan even goed door met je handen en laat het daarna als platte schijf in wat plastic folie in de koelkast ongeveer een uurtje koelen.
 
Voor het chocolade deeg voeg je bij het overgebleven boter en ei mengsel de helft van de bloem toe en mix je dit tot het egaal is opgenomen. Voeg dan de cacao met rest van het bloem toe en kneed dit goed door met je handen tot een fijn deeg. Ook dit deeg moet ongeveer een uurtje koelen in de koelkast.
 
Verwarm na het koelen de oven voor op 175 graden Celsius. Rol beide degen uit tot ongeveer 4 mm dikte en steek uit beide smaken deeg grote hartjes. Steek met een kleiner hartje wat hartjes uit in de grote hartjes en wissel deze van kleur deeg. In de vanille harten mogen de chocolade hartjes en andersom. Druk ze goed aan en leg de koekjes nog ongeveer een kwartier in de koelkast zodat ze mooi opstijven. Bak de koekjes daarna zo’n 15 minuten op 175 graden Celsius tot de randjes wat beginnen te bruinen. Laat ze even liggen op de bakplaat, voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.