Kokosbollen met frambozen
Met kokosbollen kan je heerlijk variëren. Zo deelde ik eerder al een basisrecept voor kokosbollen die ik gedipt heb in pure chocolade. Met het zonnetje wat steeds meer doorkomt is deze variant met frambozen erdoor een snel en lekker koekje. Ze smaken fris door de stukjes framboos, wat perfect bij de smaak van kokos past.
Mijn idee was om ze na het bakken in wat witte chocolade te dippen. Het lijkt me nog steeds een heerlijk idee, maar absoluut geen must bij deze bollen. Bij het proeven kwamen we tot de conclusie dat ze zonder chocolade ook echt heerlijk zijn!
Wat heb je nodig
– 250 gram geraspte kokos
– 225 gram suiker
– 3 eiwitten maat L
– 100 gram chocolade
– 80 gram bevroren frambozen
Bereidingswijze
Het is een snel recept, waardoor je begint met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Leg op een bakplaat een stukbakpapier en zet dit weg tot je de kokosbollen gaat bakken. Scheid het eiwit van het eigeel van de eieren en klop het eiwit luchtig tot stevige pieken. Meng in een andere schaal de suiker en kokosrasp. Voeg dit voorzichtig toe aan het eiwit en spatel dit voorzichtig door elkaar. Je verliest wat luchtigheid, maar er blijft door het voorzichtig spatelen wel iets over.
Verkruimel dan de bevroren frambozen door je mengsel en roer dit er kort door. Door bevroren frambozen te nemen heb je iets minder geknoei met het rode sap van de frambozen. Met een ijsknijper (ik nam een 4 cm) maak je mooie ronde bollen, maar met twee lepels lukt dit ook goed. Leg ze met iets ruimte op de bakplaat en bak de kokosballen in ongeveer 13 – 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Mocht je helemaal willen uitpakken, smelt dan au bain marie wat witte chocolade en dip ze hier in. De kokosbollen zijn wat frisser door de frambozen stukjes waardoor witte chocolade een heerlijke aanvulling kan zijn.