Australian dip

Deze Australian dip wordt door mijn ouders al gemaakt sinds ik me kan herinneren. Het is hun versie op iets wat zij zo’n dertig jaar geleden hebben gegeten in Australië toen zij daar op huwelijksreis waren. Het doet me dan ook altijd aan Australië denken, terwijl ik er zelf nog nooit geweest ben.

Australian dip eten wij niet vaak, het is en blijft een speciaal recept wat zo nu en dan eens op tafel getoverd wordt. Ik denk dat het hierdoor ook zo speciaal blijft. De eerste keer dat ik dit proefde moest ik wel even wennen, er gaat namelijk rauwe ui in. Toch is dit samen met de augurk een van de smaakmakers in deze dip. I love it!

australian-dip

Wat heb je nodig:

– 150 gram geraspte oude kaas
– 250 ml zure room
– 1 grote ui
– 2 a 3 grote augurken
 – Peper en zout naar smaak
Iets wat ook heel lekker is in dit recept is het toevoegen van zo’n 2 a 3 eetlepels kappertjes

Bereidingswijze

Het maken is niet heel ingewikkeld, je hakt de ui en augurk in fijne blokjes en doet dit in een schaal. Voeg hier de geraspte kaas, zure room en wat peper en zout aan toe en meng dit tot een geheel. Natuurlijk kun je de ingrediënten aanpassen naar je eigen smaak, doe dit ook met de peper en het zout. Mijn moeder vind het bijvoorbeeld lekker wanneer er extra kaas in zit en mijn vader vindt extra augurk lekkerder. Voeg je de kappertjes toe? Pas dan op met het zout wat je toevoegt, kappertjes zijn namelijk ook zout!

De dip kan heerlijk op toastjes, stukjes stokbrood en mijn favoriet getoast brood! Lekker bij een glas wijn en een filmpje maar ook heerlijk bij een BBQ of andere gelegenheid.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.