Ei in een broodje

Eindelijk begin ik mijn draai rondom het bakken en fotograferen wat te vinden in mijn nieuwe huis.  Gelukkig maar, wat de ideeën bleven komen! Omdat ik al tijden zelf aan de slag wilde met een ei in een broodje, een idee wat je vooral rond Pasen en Moederdag weer terug ziet komen, werd dat mijn volgende project. Met afbakbroodjes, eitjes en wat lekkere extra’s ging ik aan de slag.
 
Het broodje is makkelijk en snel te maken, het wachten tot je ze samen aan tafel kunt eten duurt het langst. In mijn broodjes heb ik blokjes ham gebruikt, maar salami, kipfilet of spek kunnen natuurlijk ook. Gebruik wat je in huis hebt of het lekkerst vindt. 
ei in een broodje

Wat heb je nodig

Voor 4 personen
– 4 afbakbroodjes van ongeveer 65 gram
– 4 eieren maat M
– Vleeswaren in blokjes
– Geraspte kaas
– Italiaanse kruiden, peper en zout
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij een dun topje van de bovenkant van het af en maak met een mes een rondje in het binnenste van het brood. Om het met een eitje en wat lekkers te kunnen vullen maken we een bakje van het afbakbroodje. Hou de randen en zorg dat het niet te dun wordt, maar haal het brood voorzichtig uit de binnenkant.
 
Vul de bodem met wat blokjes vleeswaren en wat geraspte kaas. Maak dan het eitje open en vul hier het broodje mee. Een maat M moet in dit broodje prima passen, al kan het zo zijn dat er wat wit over het broodje loopt. Dit is niet heel erg. Over het eitje mogen nog wat blokjes vleeswaren, geraspte kaas en wat Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak de broodjes op 175 graden zo’n 20 minuten, tot de broodjes goudbruin en gaar zijn. Mocht je ei nog niet helemaal gaar zijn, dek de broodjes dan af met aluminium folie en laat ze nog zo’n 5 tot 10 minuten in de oven tot de eieren wel gebakken zijn. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.