Review: Bananenboek

Vorige week kreeg ik van uitgeverij Loopvis wederom een tof boek toegestuurd. Naast het karamelboek en het pindakaasboek was een boek over bananen een logische stap. Het bananenboek is dan ook een feit!
 
Dat dacht auteur Kim Waninge ook. Waarom was er nog geen boek over bananen? Dat je met bananen veel kunt is inmiddels niemand meer onbekend. Niet alleen goed in smoothies maar ook baksels als bananenbrood zijn niet meer weg te denken tegenwoordig. Met dit boek krijg je nog meer bananen recepten om je repetoir uit te breiden. 
bananenboek

Hoe werkt het boek?

Het boek begint met een inleiding over wat je moet weten voor je begint. Bijvoorbeeld soorten bananen en bewaar tips. Dan komen de zes hoofdstukken met recepten. In en hoofdstukken brunch, zoet, banaan bakeoff, desserts en snacks vindt je recepten die gaan van bananenbrood, monkey tails (ijsjes), upaide down cake en mijn favoriet om te proberen, apenbrood met banaan vulling!
 
Het hoofdstuk ‘diner’ is mijn minst favoriete hoofdstuk. Bakbanaan en gebakken banaan vind ik heerlijk, maar in mijn warme eten ben ik hier niet zo dol op, maar er zullen liefhebbers voor zijn. Hoewel het een creatief hoofdstuk is voor de liefhebbers, had ik liever meer bakrecepten of desserts gezien.
 
In het laatste hoofdstuk speakeasy vind je wat party recepten met banaan, zoals drankjes. De titel had voor mij wat duidelijker mogen zijn, maar de recepten zijn stuk voor stuk interessant! Heerlijke banaan drankjes bijvoorbeeld.

Fotografie en layout

Het bananenboek is een klein hardcover boek. Alle recepten zijn op dezelfde overzichtelijke manier vormgegeven. Je ziet in een oogopslag welke ingrediënten je nodig hebt. Ook bevat ieder recept een foto die een  volledige pagina groot is. Dat geeft goed weer hoe het recept eruit komt te zien na dat je het maakt. Persoonlijk vind ik dit altijd een groot pluspunt.
 
Het boek oogt stoer en dat vind ik helemaal passen bij het onderwerp. Bananen zijn veelzijdig en bovendien het meest gegeten fruit. 
Benieuwd naar het boek? Je kunt het o.a. hier kopen voor €17,50. Van ieder verkocht boek gaat er bovendien een euro naar het WNF! 
 

 

Met dank aan uitgeverij Loopvis voor het toesturen van een recensie exemplaar

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.