Happy birthday to me!

We zijn al weer een jaar rond, wat vliegt de tijd! Vorig jaar liep ik stage op mijn verjaardag en bakte ik cupcakes. Dit jaar was ik (op een aantal invaldiensten na) bijna 2 weken vrij rond mijn verjaardag! Dit betekende genoeg tijd om een mooie taart uit te denken en in elkaar te zetten. Ik heb dan ook twee dingen van mijn ‘dit wil ik nog eens maken’ lijstje in deze taart gestopt! Namelijk een lussen strik en een stapeltaart!
 
Voor de kleuren heb ik wit, grijs en lichtblauw gekozen. Dit zijn kleuren die bij de winter passen en ik samen een erg mooie combinatie vind. Grappig eigenlijk, want blauw is niet eens zozeer mijn lievelingskleur.

De vulling was toch echt wel even een klus, dit is namelijk de eerste keer dat ik mijn visite een fondant taart voorzet. De vulling moest dus neutraal zijn, zodat iedereen dit in ieder geval lekker zou vinden. Ik heb daarom gekozen om in de onderste laag, een laag slagroom met chocolade schaafsel en hazelnoten mousse (kant en klaar gekocht) en in de bovenste laag een laag caramel botercreme met een laag slagroom met aardbeien gedaan. Tussendoor heb ik de laagjes taart getempreerd met een suikersiroop die ik gemaakt heb door 100gram suiker en 100ml water in te laten koken tot een siroop.

Als decoratie heb ik een mooie lussen strik gemaakt, waar ik nog een aparte blogpost over zal maken. Ook heb ik gekozen voor strepen. Voorop de taart staat een zilveren 23. Dit heb ik gemaakt met fondant en tylose, wat ik met wat alcohol en zilver dust heb geschilderd. Onwijs hard en dus ook niet te eten, ‘jammer’ aldus mijn moeder.. haha!

Voor het bekleden heb ik gebruik gemaakt van Satin Ice fondant in de smaak vanilla white. Iets wat ik al heel lang wilde proberen, omdat ik er zoveel goede verhalen over hoor. Niet alleen in Nederland maar ook door beroemde cake decorateurs, zoals de Buddy ’the Cake Boss’ Valastro en Marina Sousa (ik volg een online class van haar via Craftsy!). Dit bekleden vond ik erg fijn. De fondant is soepel en dun uit te rollen. (Al mocht het in mijn geval nog wel een slagje dunner!) Ook heb ik het idee dat mijn taarten al strakker zijn (dit is immers mijn 5e ‘gladde’ taart. De taart met de plooien ging lap voor lap dus dit was makkelijker wegwerken). Ik las op internet veel over belletjes, hier heb ik absoluut geen last van gehad! Ook de smaak vond ik minder chemisch zoet, erg lekker dus!

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.