Happy birthday to me!
De vulling was toch echt wel even een klus, dit is namelijk de eerste keer dat ik mijn visite een fondant taart voorzet. De vulling moest dus neutraal zijn, zodat iedereen dit in ieder geval lekker zou vinden. Ik heb daarom gekozen om in de onderste laag, een laag slagroom met chocolade schaafsel en hazelnoten mousse (kant en klaar gekocht) en in de bovenste laag een laag caramel botercreme met een laag slagroom met aardbeien gedaan. Tussendoor heb ik de laagjes taart getempreerd met een suikersiroop die ik gemaakt heb door 100gram suiker en 100ml water in te laten koken tot een siroop.
Voor het bekleden heb ik gebruik gemaakt van Satin Ice fondant in de smaak vanilla white. Iets wat ik al heel lang wilde proberen, omdat ik er zoveel goede verhalen over hoor. Niet alleen in Nederland maar ook door beroemde cake decorateurs, zoals de Buddy ’the Cake Boss’ Valastro en Marina Sousa (ik volg een online class van haar via Craftsy!). Dit bekleden vond ik erg fijn. De fondant is soepel en dun uit te rollen. (Al mocht het in mijn geval nog wel een slagje dunner!) Ook heb ik het idee dat mijn taarten al strakker zijn (dit is immers mijn 5e ‘gladde’ taart. De taart met de plooien ging lap voor lap dus dit was makkelijker wegwerken). Ik las op internet veel over belletjes, hier heb ik absoluut geen last van gehad! Ook de smaak vond ik minder chemisch zoet, erg lekker dus!