Blauwe bessen molentjes

Deze blauwe bessen molentjes zijn snel en makkelijk te maken, bovendien staan ze erg feestelijk! Sinds ik de citroen ricotta Danish maakte, ging er een wereld voor me open. Er zijn namelijk heel veel vouw technieken voor bladerdeeg, met daarbij zoveel smaken die je kunt toevoegen. Ik ben er voorlopig nog lang niet klaar mee en heb nog voldoende ideeën opgedaan!
 
Met de inhoud kun je trouwens goed variëren, laat het citroensap en het verse fruit weg en voeg bijvoorbeeld jam toe bovenop de roomkaas. Of maak er een hartige molen van met wat ham en geraspte kaas.
Blauwe bessen molentjes | HandmadeHelen

 Wat heb je nodig:

– 6 vierkante plakjes bladerdeeg
– 200 gram roomkaas
– 3 el poedersuiker
– 1 tl citroensap
– 100 gram blauwe bessen
– Geklutst ei
– Suiker om te sprenkelen 
 

Bereidingswijze

Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm dan de oven alvast voor op 200 graden Celsius. Snij dan vanuit alle hoeken naar het midden, waarbij je tussen alle sneetjes een ruime centimeter overhoud die samen een vierkant vormen. Meng dan de roomkaas met de poedersuiker en het citroensap tot een egaal mengsel met een stevige structuur en leg op ieder vierkantje een hoopje, waar je wat blauwe bessen in drukt. 
 
Vouw de molen met de klok mee, waarbij je steeds de linker punt naar binnen vouwt en waarbij je de rechter punt laat liggen. Wanneer je alle punten in het midden hebt druk je dit goed samen, zodat het de vorm behoud. Bestrijk het deeg goed met het geklutste ei en sprinkel hier wat kristalsuiker overheen. Leg de bladerdeeg molens op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 18 tot 20 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen voor je ze serveert.
 
De blauwe bessen molentjes zijn vers gebakken het lekkerst. Je kunt ze dan ook goed voorbereiden en in de koelkast bewaren tot je ze wil afbakken. 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.