Blueberry apple muffins
Wat heb je nodig:
– 200 gram bloem
– 250 ml zure room
– 220 gram fijne kristalsuiker
– Rasp van een halve citroen
– 3 eieren
– 0,5 tl kaneel
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 appel in blokjes
– 1 doosje blauwe bessen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Mix de room, suiker, eieren en de rasp van een halve citroen samen tot een glad mengsel in een kom en zet dit even opzij. Voeg in een andere kom de bloem, kaneel en het bakpoeder toe, meng dit en zeef dit door het natte mengsel.
Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Voeg dit toe in het mengsel en vet je cupcake vorm goed in met bakspray of boter. Belangrijk is dat je de vormpjes niet te vol vult. Je krijgt dan een een platte bovenkant, zoals je op de foto’s ook wel ziet. In het boek stond dat je zo’n 12 cakejes uit het beslag kon halen, maar uiteindelijk had ik zo’n 16 muffins met dit beslag kunnen maken. Je het restje beslag natuurlijk goed in een mini cupcake bakvorm bakken, zodat je kleine mini hapjes hebt.
Wanneer het beslag in de cupcake vorm zit strooi je de blauwe bessen erover en maak je het af met een eetlepel suiker die je over de bovenkant van het beslag strooit. Dit helpt bij het maken van een knapperig laagje. Bak ze zo’n 30 tot 40 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt. Laat ze iets afkoelen en haal ze dan uit de vorm.
Natuurlijk kun je de besjes vervangen door andere besjes als rode bessen, frambozen of bramen. Serveer ze met wat poedersuiker en geniet! Zelf vond ik ze het lekkerst toen ze nog wat warm waren. Op de een of andere manier proef je dan juist de kaneel nog lekker. Eenmaal afgekoeld is het een fris cakeje en proef je de citroen goed terug.