Botercrème met banketbakkersroom
Voordat ik naar Rudolphs Bakery keek, had ik eigenlijk vrij weinig met botercrème. Ik vond het zwaar, vettig en teveel smaken naar boter. Ik begreep ook eigenlijk niet, waarom mensen dit zo onwijs lekker vonden! Na de recepten die ik van Rudolph zag en hier zijn uitleg bij kreeg, ben ik dit nieuwsgierig gaan proberen. Voor mij is er op dit moment geen ander recept meer voor botercrème om een heerlijke toef te spuiten! Ik heb het originele recept iets naar smaak aangepast, zelf vond ik dat er erg veel poedersuiker bij ging!
Omdat je tegenwoordig niet meer om cupcakes met toef heen kan, deel ik vandaag dit recept met jullie.
Wat heb je nodig:
– 250 gram roomboter (ongezouten)
– 250 gram banketbakkersroom
– 60 gram poedersuiker
– Smaak naar keuze, bijv. hazelnoot pasta, gesmolten chocolade of instant koffie poeder.
Bereidingswijze
Mix de boter romig met de poedersuiker, voeg dan de banketbakkersroom toe en mix tot een geheel. Is je mengsel gaan schiften? Zelf gebruik ik een metalen kom, die ik prima met de fohn kan verwarmen waardoor het weer één geheel wordt. Dit is een prima trucje om een koud mengsel wat geschift is weer ’terug’ te krijgen.
Voor een mokka toef gebruik ik instant oploskoffie. Zelf neem ik dan zo’n 3 eetlepels. Ik denk dat deze eenheid voor alle poeders wel van toepassing is. Voor een pindakaas of hazelnootpasta toef gebruik ik slechts 1 eetlepel. Belangrijk is om niet teveel in eens te doen en om tussendoor te proeven wat je van de smaak vind. Deze botercrème is perfect om toefjes te spuiten
9 Responses to “Botercrème met banketbakkersroom”
erg leuk zo een toef
Hoi, ik ben pas begonnen met het bakken van taarten. Heb dus weinig ervaring. Ik wil deze botercrème gaan maken, moet ik alleen de cappucinno poeder erbij doen of moet ik er eerst koffie van maken. Misschien een stomme vraag…maar ach, als niet vraagt dan kom je niets te weten. Ben altijd geintereseerd in meer recepten. Al vast bedankt.
Hoi!
Het poeder mag er zo bij, wanneer je er eerst koffie van maakt komt er erg veel vocht bij de botercrème. Succes met bakken!
Hallo, als beginnend amateur banketbakker n ik het eens ben met mijn voorgangster vind ik het ook nog eens TE zoet en wil ik het nu gaan proberen om botercreme met banketbakkersroom te gaan maken. Nu mijn vraag, kan ik hiermee ook de taart bestrijken en mee opspuiten ? Ik gebruik hiervoor Russian tips. Alvast bedankt !
Hi Diandra,
Jahoor dat kan allemaal erg goed met deze botercrème.
De Russian nozzles heb ik zelf nog niet getest hiermee, ik ga er vanuit dat dit wel moet kunnen. Zorg er wel voor dat je botercreme stevig is, dit maakt het gebruik van Russian nozzles een stuk prettiger. Zet het eventueel een minuut of 5 in de koelkast wanneer de toefjes uit de Russian nozzle niet mooi blijven staan.
Hoeveel cupcakes kun je op dit recept opspuiten?
Ik moet 30 cupcakes maken en het recept lijkt me heerlijk.
Redelijk ervaren bakster
Hoi Manuela, voor 30 cupcakes zou ik zeker het dubbele en misschien zelfs 2,5 keer het recept aanhouden. Het ligt natuurlijk ook aan de hoogte van je toef.
Hallo diandra
Bedankt voor de snelle reactie.
Wordt ongeveer de toef die je ook op de foto op de site hebt.
24e juni gaan we ze opspuiten ivm traktatie op school. (Unicorn).
Nogmaals bedankt
Ik vond ook altijd gewone botercrème niet zo geweldig om cupcakes te versieren. Ik heb dit recept eens geprobeerd. Van de 1ste keer super gelukt! Ik heb gepureerde aardbeien onder de banketbakkersroom gedaan. Echt zalig!
Bedankt voor dit recept!