Botercrème met banketbakkersroom

Voordat ik naar Rudolphs Bakery keek, had ik eigenlijk vrij weinig met botercrème. Ik vond het zwaar, vettig en teveel smaken naar boter. Ik begreep ook eigenlijk niet, waarom mensen dit zo onwijs lekker vonden! Na de recepten die ik van Rudolph zag en hier zijn uitleg bij kreeg, ben ik dit nieuwsgierig gaan proberen. Voor mij is er op dit moment geen ander recept meer voor botercrème om een heerlijke toef te spuiten! Ik heb het originele recept iets naar smaak aangepast, zelf vond ik dat er erg veel poedersuiker bij ging!
 
Omdat je tegenwoordig niet meer om cupcakes met toef heen kan, deel ik vandaag dit recept met jullie.

Botercreme met banketbakkersroom | HandmadeHelenWat heb je nodig:

– 250 gram roomboter (ongezouten)
– 250 gram banketbakkersroom 
– 60 gram poedersuiker
– Smaak naar keuze, bijv. hazelnoot pasta, gesmolten chocolade of instant koffie poeder.
 

Bereidingswijze

Mix de boter romig met de poedersuiker, voeg dan de banketbakkersroom toe en mix tot een geheel. Is je mengsel gaan schiften? Zelf gebruik ik een metalen kom, die ik prima met de fohn kan verwarmen waardoor het weer één geheel wordt. Dit is een prima trucje om een koud mengsel wat geschift is weer ’terug’ te krijgen.
 
Voor een mokka toef gebruik ik instant oploskoffie. Zelf neem ik dan zo’n 3 eetlepels. Ik denk dat deze eenheid voor alle poeders wel van toepassing is. Voor een pindakaas of hazelnootpasta toef gebruik ik slechts 1 eetlepel. Belangrijk is om niet teveel in eens te doen en om tussendoor te proeven wat je van de smaak vind. Deze botercrème is perfect om toefjes te spuiten
Print Friendly, PDF & Email
9 Responses to “Botercrème met banketbakkersroom”
 1. Anonymous says:
 2. Anonymous says:
 3. HandmadebyHelen says:
 4. Diandra says:
  • HandmadeHelen says:
 5. Manuela says:
  • HandmadeHelen says:
 6. Manuela says:
 7. Els says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.