Kaneel rolletjes

Kaneel doet me denken aan de winter, nu het weer iets kouder wordt leek het me dan ook lekker om dit als hapje te maken. De ‘echte’ kaneel broodjes zijn gemaakt van een gistdeeg. Ik wilde het iets sneller dus heb kant en klaar croissant deeg gebruikt. De broodjes zijn daardoor iets bladeriger en knapperig, maar zeker niet minder lekker!
 
Mocht je ze helemaal af willen maken, maak dan ook een glazuur van een beetje melk 

Wat heb je nodig:

– 1 blik croissant deeg
– 1,5 eetlepel gesmolten boter
– 1,5 eetlepel kristal suiker
– 1 eetlepel kaneel
Voor de glazuur
– 250 gram poedersuiker
– 1 el melk
 

Bereidingswijze

Het begint vrij simpel, je haalt het deeg uit de verpakking en zorgt ervoor dat de ‘scheurlijnen’ die in het deeg zitten voor de croissants niet meer zichtbaar zijn. Doe dit aan de voor- en achterkant! Bestrijk het deeg dan met de gesmolten boter, laat ongeveer 1cm over aan de lange randen, zodat het deeg goed plakt aan elkaar.
Mix de kaneel en suiker door elkaar en strooi dit over het beboterde gedeelte van het deeg. Rol daarna het op, gebruik hiervoor de lange zijde, doe dit niet te strak! Het mooist zou zijn om de rolletjes met flosdraad te snijden, je krijgt dan minder samengedrukte laagjes. Maar het helpt ook om de samengedrukte randjes wat los te peuteren met een mesje.

Zet de rolletjes (zoals op de foto) neer op een bakplaat met bakpapier en bak de rolletjes af in een oven op 175 graden, voor 16 minuten.

Mix voor de glazuur de poedersuiker met een beetje melk, tot je een stroperige glazuur hebt. Verdeel dit over de snelle kaneel rolletjes en eet smakelijk!

 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.