Review: Breddos tacos

Er verschijnen de laatste maanden weer heerlijke boeken. Een van deze boeken is Breddos tacos. Misschien een wat bijzondere titel die wat uitleg vraagt. Nud Dudhia en Chris Whitney hebben de term ietwat vrij vertaald en betekend ’taco broeders’. Ze begonnen in 2013 samen met taco truck, waarbij ze steeds innovatiever en succesvoller werden. De truck op een parkeerterein in Hackney (Londen) is uitgegroeid tot een succesvolle, prijswinnende onderneming waar de kwaliteit en innovatie van de taco voorop staat. Inmiddels hebben ze al meerdere vestigingen in Londen!
 
Het boek, zoals de naam verklapt, bevat alleen maar recepten voor tacos, tostadas en tortillas, wat bijgerechten, sausjes en drankjes. Een heerlijk boek om je ’taco tuesday’ wat op te spicen dus! De taco is dan ook helemaal terug van weggeweest. Hij staat steeds vaker op de kaart en ook openen steeds meer tacqueria’s (taco restaurants) hun deuren over de wereld. 
Review: breddos taco's | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek?

Het boek start net als de meeste boeken met een inleiding, toch verschilt dit best. In de inleiding leer je de achtergrond van de Nud & Chris kennen en delen ze ook wat over hun broederschap. Het boek is netjes opgedeeld in hoofdstukken. Het eerste deel heet ‘de voorraadkast’ en verteld je wat handig is om in huis te hebben plus je krijgt twee recepten om zelf tortillas te maken. Dan gaan ze verder per vleessoort om de heerlijkste combinaties te maken. Zo is er het hoofdstuk rund, wild & gevogelte en varken & lam. Daarna komen de vis gerechten, groente en bijgerechten en tot slot de drankjes. Een extra in het boek zijn de salsa’s en kruiden waarmee je veel meer dan alleen je tacos lekker kunt maken.
 
Ik ben erg benieuwd naar het recept voor het naanbrood in het boek, maar ook naar de gesmoorde rundershortribs en de gebraden chipotlekip. Het lijkt me heerlijk voor een zondagmiddag, eerst eigen tacos maken en daarna de topping in de vorm van shortribs of kip bereiden om daarna alles gezellig met elkaar aan tafel te eten.. Misschien iets voor een modernere kerst?Review: Breddos tacos | HandmadeHelen

Layout en fotografie

De vormgeving van het boek straalt wat mij betreft absoluut een foodtruck uit. Heerlijke foodfoto’s en natuurlijk de felgekleurde en opvallende kaft. De voorkant heeft nog wat leuks, zo zit er middenin een gat wat de illusie van een bord met een taco wekt. Erg leuk bedacht! 
 
Hoewel de recepten soms wat druk bij elkaar staan en er gekozen is voor een kleiner lettertype, maken de foto’s van de gerechten dit dubbel en dwars waard. Kleurrijke full pagina foto’s die je het water in je mond doen lopen wanneer je er doorheen bladert. De foodtruck vibe zit door het hele boek heen op een stijlvolle manier, waarbij je echt kunt zeggen dat de ‘breddos tacos’ een begrip in de taco wereld is. 
Review: Breddos tacos | HandmadeHelen
Ik had stiekem verwacht dat er meer recepten voor tortilla’s in zouden staan, achteraf snap ik goed waarom.. Met een goede mais of rogge tortilla als basis heb je een wereld aan keus met de gedelere toppingen in het boek. Het boek is dan ook meer dan ik verwachtte nadat ik over het boek las. Het is dan ook zeker een blijvertje!
 
Ben je ook benieuwd naar het boek en wil je het bestellen? Je krijgt voor €19,95 een hardcover boek met 144 pagina’s vol heerlijke recepten!
 
[bol_product_links block_id=”bol_583da64e5b0b3_selected-products” products=”9200000059268471″ name=”taco” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.