Review: Jam, gelei en confituur

Met de zomer in volle gang en al het verse fruit en groenten in de winkels of je moestuin is het natuurlijk genieten geblazen. Maar mocht je nu het hele van het de oogst willen genieten is het boek  ‘jam, gelei en confituur’ zeker aan je besteed.
 
Auteur Janine Bruinooge geeft niet alleen recepten voor  jam, compote, chutney, gelei en siroop, maar vertelt ook hoe het maken van conserven in zijn werk gaat.  
Jam gelei en confituur | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Het boek is chronologisch opgedeeld in hoofdstukken, namelijk per jaargetijde. Zo kun  je optimaal gebruik maken van alles wat er op dat moment aanwezig is. De indeling van alle hoofdstukken is weer op fruit soort. Zo vind je in een oogopslag je favoriete fruit of groente om aan de slag te gaan.
 
De recepten zijn niet alleen klassiekers, maar ook recepten die net even wat anders zijn. Waar ik vorig jaar een aardbeien rabarber jam maakte, ben ik ook erg benieuwd naar de aardbeien jam met balsamico uit het boek. De variatie in het boek is leuk, van een lekkere chutney bij de borrel tot een mooie gelei die perfect op een mooi taartje kunnen. 
 
In het boek vind je ook vier favoriete recepten en tips van jam en chutney makers uit Nederland en Vlaanderen.
Jam, gelei en confituur | HandmadeHelen

Layout en fotografie

Het boek zit mooi in elkaar, zo heb je de seizoenen als hoofdstuk en ook qua kleurgebruik in de foto’s zie je dit wel terug. Toch is het geen rommelig geheel, er is namleijk een eenduidige manier voor het weergegeven van de recepten en kooktips.
 
Mocht je benieuwd zijn naar het proces achter het boek, neem dan vooral een kijkje op Janines blog! 
Jam gelei en confituur | HandmadeHelen
 Benieuwd geworden en wil je zelf aan de slag? Het boek is o.a. bij bol.com te koop voor €14,95.  Hiervoor krijg je ruim 40 recepten, heel veel tips en informatie over het maken van jam, gelei en confituur.
 

 
Met dank aan Forte Culinair uitgeverij voor het toezenden van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.