Review: Iedereen bakt – James Peterson + WIN!

Bak boeken, ik heb er genoeg in mijn boekenkast maar er zijn altijd die pareltjes die eruit springen. Soms om de geweldige recepten, soms om hun fotografie en layout en sommigen omdat het gewoon fijne boeken zijn, waarin je naast recepten ook genoeg materiaal krijgt om te leren! Iedereen bakt van James Peterson is zo´n boek.
 
James Peterson is een Amerikaanse kookdocent en heeft meerdere bak- en kookboeken op zijn naam staan. Iedereen bakt is dan ook geen nieuw boek, maar wel een vrijwel ongewijzigde uitgave met een iets andere titel. Je zou het kunnen kennen als het boek ‘bakken’. Het is een stap-voor-stapbasisboek voor thuisbakkers! 

Iedereen bakt

Het boek is opgedeeld in diverse hoofdstukken als cakes en taarten, open taarten en gebak, koekjes, een hoofdstuk broden snelle broden en brood desserts en het eindigt met een hoofdstuk over custard, soufflés, vruchtencurd en mousses. De basis van het bakken en patisserie wordt dan ook goed behandeld. Een allround boek dus. Daarnaast vind je voor in het boek ook een duidelijke inleiding en basis benodigdheden.
 
Ieder hoofdstuk heeft veel stap voor stap foto´s, waardoor het boek van bak boek omgetoverd wordt naar een studieboek. Het goed onder de knie krijgen van het bakken gaat wat mij betreft het makkelijkst met stap-voor-stap foto´s. Geen ingewikkelde uitleg maar kijken hoe iemand het voor doet. Op die manier zie je hoe de textuur en bijvoorbeeld dikte van het beslag eruit ziet zodat je een betere vergelijking kan maken met je eigen baksel.
 
Het boek is een vertaling uit het Engels. Vaak betekend dit in de praktijk dat het de omgerekende verhoudingen niet altijd getest zijn of wat gek ogen. Gekke getallen aan grammen en vocht bijvoorbeeld. De meeste recepten lijken zo te kloppen, maar met een beetje bak kennis kun je de recepten in dit boek perfect bakken en hier en daar wat kleine aanpassingen maken.

Fotografie en layout

Het is een duidelijk boek met een goede opbouw in de hoofdstukken. Het bevat geen grote eindresultaat foto’s maar heeft dan wel weer veel stap-voor-stap foto’s wat een groot pluspunt is. Het eindresultaat zie je natuurlijk wel! Ook vindt je onder de foto’s vaak wat aanwijzingen die bij de foto’s horen.
 
Het boek voelt wat als een studieboek, waardoor het in de praktijk soms iets rommelig oogt door de hoeveelheid aan informatie de het recept met zich meebrengt. Dit had van mij wel iets overzichtelijker mogen zijn door bijvoorbeeld een pagina te wijden aan de informatie en daarna een volledige pagina met stap-voor-stap foto’s.
 
Benieuwd naar dit boek? Het is o.a. hier te koop bij voor €17,99.  Voor deze prijs krijg je een softcover boek met 380 pagina’s en zo’n 1500 stap-voor-stap foto’s.
 

Win!

Van Karakter uitgevers kreeg ik een tweede recensie exemplaar toegezonden. Omdat kerst toch wel de tijd is om te geven, mag ik dit exemplaar aan een van jullie weggeven.
 
Wat je er voor moet doen? Een berichtje achterlaten onder dit bericht dat je graag kans maakt op dit boek. Op 26 december kies ik een winnaar die dit prachtige boek opgestuurd krijgt.
 
Let wel, omdat het om een recensie exemplaar gaat zul je hier en daar een stempel vinden in het boek en aan de randen van de buitenkant.
 
Met dank aan Karakter uitgevers voor het toezenden van een recensie exemplaar en het mogelijk maken van de winactie. 
Print Friendly, PDF & Email
7 Responses to “Review: Iedereen bakt – James Peterson + WIN!”
  1. Jacqueline says:
  2. Tessa says:
    • HandmadeHelen says:
  3. Xaviera Jamie says:
  4. Anita H. says:
  5. bep h says:
  6. Floor says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.