Brie pizza
Wat heb je nodig:
– 500 g bloem
– 300 ml water
– 7 g gist
– 1 tl gedroogde oregano
– 15 ml olijfolie
– 12 g zouti
– 1 teentje knoflook
– 150 g pijnboompitten
– 75 g rucola
– 200 ml olijfolie
– 600 g brie
– 1 mespuntje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius (gaat je oven niet zo hoog? Doe hem dan op de hoogste stand en laat de pizza iets langer bakken) en pel de knoflook. Maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de pijnboompitten fijn. Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Lijkt deze pesto je niets? Gebruik dan een potje pesto!
Rol het deeg uit tot een rechthoek (of cirkel) ter grootte van de bakplaat en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bodem met de pesto tot aan de rand. Snijd de brie in dunne plakken en beleg de pizza ermee. Bak de pizza in circa 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
Strooi bij het serveren nog wat rucola over de pizza, naast dat het mooi staat smaakt dit ook goed. De pizza is heerlijk en net uit de oven is hij toch echt op zijn best. Omdat mijn bakplaat niet heel groot is, kon ik twee pizza’s maken zoals op bovenstaande foto. De volgende keer halveer ik het recept dan ook.
Omdat ik geen honing mosterd dressing maakte miste ik toch iets.. In het keukenkastje zag ik een potje honing mosterd walnoten dressing staan die mijn moeder afgelopen jaar kocht in Limburg. Dit maakte het toch echt wel af! Ik kan je dan ook aanraden de dressing er wel bij te maken.