Hartige pizza muffins

Hartige muffins maak ik te weinig. Wel ben ik er dol op en geniet ik er iedere keer weer extra van als ik ze maak. Het leuke aan de muffins is het variëren in de ingredienten. Zo voeg je de ene keer hamblokjes toe en de andere keer een ander stukje vlees. Ook is het heerlijk om te variëren met kruiden en smaken.
 
Van Kroon op het Werk kreeg ik afgelopen zomer in de foodybox een lekkere ambachtelijke worst van Stegeman. En boy, lekker was hij zeker! Hij verdween namelijk niet in de muffins, maar bij de borrel. De worst is lekker van smaak en past perfect op een borrel plankje in dunne plankjes. Gelukkig voor mij toch een recept met deze lekkere worst van Stegeman, ik kreeg er van KOHW nog eentje opgestuurd om deze muffins te bakken. Dankjewel!!

Wat heb je nodig

– 100 ml zonnebloem olie
– 1 ei maat M
– 250 ml melk
– 250 gram bloem
– Flinke snuf zout
– 2 tl bakpoeder
– 1 ½ tl pizza kruiden
– 60 gram geraspte kaas
– 75 gram naturel Stegeman ambachtelijke worst
– 50 gram zongedroogde tomaatjes
Voor de pizza kruiden
– 2 tl basilicum
– 2 tl peterselie
– 1 tl ui poeder
– ½ tl tijm
– 1 tl oregano
– ½ tl knoflookpoeder
– ½ tl gerookte paprika poeder
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een muffin vorm
met papiertjes. Maak dan de pizzakruiden, deze maken de muffins extra speciaal. Mix hiervoor alle kruiden en vijzel ze nog iets fijner. Bewaar de kruiden in een afgesloten potje, het is namelijk meer dan je voor dit recept nodig hebt.
 
Snij dan de worst en zongedroogde tomaatjes (liever niet op olie of heel goed droog gedept) in fijne stukjes. Mix met een garde de olie, melk en het ei goed door. Voeg hier de bloem, zout, bakpoeder en pizzakruiden bij en roer mix dit kort door tot een egaal beslag. Als laatst mogen de geraspte kaas, worst en zongedroogde tomaatjes toe en meng het kort met een garde door.
 
Verdeel het beslag over de 12 papiertjes en strooi hier nog een klein beetje geraspte kaas over. Bak de muffins in 30 tot 33 minuten goudbruin en gaar. Laat ze iets afkoelen, maar iets warm zijn ze het aller lekkerst! 
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *