Spanakopitakia

Tijdens een etentje met mijn moeder bij de griek, namen we allebei Spanakopitakia als voorafje. Een heerlijk bladerdeeg hapje met feta kaas en spinazie (al was de bladerdeeg vervangen door filo deeg in het restaurant). Tijdens het wachten op het hoofdgerecht heb ik even snel met mijn telefoon op google een receptje gezocht, zodat ik het thuis ook eens kon maken. Al snel kwam ik op de volgende website.
 
Het weekend na het etentje ben ik aan de slag gegaan met het recept. Ze waren heerlijk, al zou ik een volgende keer wel iets meer feta toevoegen en wat peper en zout. Dit heb ik dan alvast voor jullie in het recept aangepast.

Wat heb je nodig:

– 10 vellen bladerdeeg
– Ongeveer 200 gram deelblokjes spinazie (geen a la crème!)
– Ongeveer 150 gram feta
– 2 tl gedroogde oregano
– Peper en zout
 

Bereidingswijze

Kruimel de feta in blokjes en zet dit even apart. Verwarm de deelblokjes spinazie licht zodat het kan ontdooien en laat dit daarna goed uitlekken in een zeef. Pers er zoveel mogelijk vocht uit en verdeel de spinazie daarna met de feta en de oregano. Leg de bladerdeeg op je werkplek om te ontdooien.
Wanneer de bladerdeeg ontdooid is leg je een lepeltje vulling in het midden. Maak de randjes vochtig met een beetje water en vouw het tot een driehoek. Druk de randjes goed aan en gebruik eventueel een vork hiervoor. Bak vervolgens de spanakopitakia flappen in de oven op 200 graden celsius voor zo’n 15 tot 18 minuten. De hapjes kun je natuurlijk ook kleiner maken en zowel warm als koud zijn ze heerlijk!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.