Zilveren cupcakes – decoratie manier

De titel zegt het al, zilveren cupcakes! Voor een zilveren huwelijksfeest werd me gevraagd wat feestelijke cupcakes te maken. Na kort gesproken te hebben kwamen de smaken sinaasappel en aardbei botercrème op tafel, met een plaatje van fondant. Feestelijke kleurtjes dus, die prima samengaan met zilver. Voor het feestelijke paar zelf heb ik een bruid en bruidegom gemaakt. Hier komt binnenkort nog een leuke how-to over online!

Als basis een vanille cupcake gebakken in een zilveren cupcakepapiertje van PME. Dit was de eerste keer dat ik met deze papiertjes gewerkt heb en ze zijn absoluut bevallen! Ze passen goed in mijn siliconenvorm en zijn erg stevig. De zilveren papiertjes hebben een witte binnenkant en zijn vet vrij na het bakken. Kleurbehoud is met deze zilveren cupcakes dus gegarandeerd!

Voor de botercrème toef heb ik bij de oranje versie de Wilton 1M gebruikt. Deze heb ik pas besteld, omdat ik toch erg benieuwd was naar het verschil tussen dat spuitmondje en mijn trouwe Wilton 1D. De roze toef is met mijn 1D gespoten. Zelf zag ik iets verschil, doordat de 1M toefjes iets strakker ogen, terwijl de 1D iets losser lijkt. Toch lijken beide toeven op elkaar en is het dus geen noodzaak om beide spuitmondjes te hebben.

Qua smaakstoffen heb ik voor de aardbei variant gekozen voor gepureerde aardbei, maar een smaakstof zou ook goed kunnen.Voor de sinaasappel botercrème heb ik de patidess smaakstof gebruikt. Kijk hierbij goed naar de aanwijzingen op de verpakking en voeg dit in hele kleine beetjes toe. De smaak is erg geconcentreerd waardoor je al snel te veel doet. De smaak was erg fris en ik kan me ook goed voorstellen om hier een kwarktaart mee te maken, of de smaakstof te gebruiken door wat slagroom!

De plaatjes van fondant waren iets meer werk. Als basis heb ik een grijze fondant gebruikt, waarbij ik de kleinste gekartelde uitsteker uit mijn ronde set heb gepakt. De cijfers heb ik uiteindelijk met wat dust en alcohol geverfd, waarbij de alcohol later verdampt en je dus netjes geschilderde zilveren cijfers hebt. De ontvangers waren erg blij met de cupcakes! Via whatsapp kreeg ik dan ook al snel een hele leuke foto met blije gezichten.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.