Review: Choco, noga & fudge

Onlangs viel dit boek op de mat. De titel zegt al genoeg, een boek over Choco, noga & fudge!. Alleen de titel zegt al genoeg! Alle zoete heerlijkheden in één boek. Auteur Sara Aasum Hultberg verklapt wat patissier geheimen zodat het maken van lekkernijen met chocolade, noga en fudge nog makkelijker wordt thuis!
 
Sara Aasum Hultberg kende ik eigenlijk nog niet.. Sara is een Zweedse patissier die al veel bereikt heeft. Zo won ze als een van de jongste Zweedse patissiers het Zweedse nationale ‘pastry art’ kampioenschap. Tegenwoordig heeft ze haar eigen bedrijf waar ze heerlijke recepten ontwikkeld. Ze is dol op zoetigheid en kon het aanbod van een eigen boek dan ook niet afslaan verteld ze in de inleiding. Erg leuk dat dit boek bij Forte culinair een plekje heeft gekregen, zo deelde ik afgelopen jaar een review van de (ook) Zweedse Roy Fares.
Choco, noga & fudge | HandmadeHelen

Choco, noga & fudge

De titel verklapt het dus al. Met dit boek krijg je in sneltrein de achtergrond en recepten om je eigen toffee en caramel en andere lekkernijen te maken. Met de recepten voor noga maak ik mijn vader erg blij, dit is één van zijn favoriete zoetigheden. Het stond al op mijn ’to make’ lijstje maar moet nu zeker lukken. Maar ook voor gekarameliseerde noten, ijs met chocoladebrokken en o.a. recepten voor chocoladesaus of caramelsaus heb je aan dit boek een nieuwe vriend. 
 
Natuurlijk vind je in het boek klassieke recepten, bijvoorbeeld voor Franse noga. Toch zitten er ook moderne recepten in, zoals een recept voor een candybar die Sara heel lief knickers noemt. Ik kan niet wachten om die te gaan maken!  
Choco, noga & fudge | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Oké, een boek over suiker, slagroom, noten en chocolade dus.. Het boek is niet ingedeeld op categorieën, maar op volgorde van werken. Zo verteld Sara eerst wat meer over de ingrediënten die zij gebruikt en waarom ze juist deze dingen kiest. Daarna krijg je een stoomcursus patisserie, waarin kort de basics doorgenomen worden aan de hand van een duidelijke uitleg en wat foto’s. Het derde stuk gaat over keukengerei. Voor het maken van fudge, noga en toffee heb je wel wat tools nodig natuurlijk.
 
Het laatste deel bevat alle recepten. Hoewel deze niet in aparte hoofdstukken staan, zijn de recepten wel praktisch gegroepeerd. Chocolade bij chocolade, noga recepten bij elkaar en ook de fudge/toffee recepten zijn bij elkaar te vinden.  Ieder recept heeft een duidelijke indeling en vind je hier en daar wat tips om het nog lekkerder te maken. In de recepten vind je soms ingrediënten die niet heel makkelijk verkrijgbaar zijn. Tonkabonen en glucose bijvoorbeeld, in het boek had wat mij betreft wel een overzicht mogen staan waarop je kunt zien waar dit te vinden is.
Choco, noga & fudge | HandmadeHelen

Layout en vormgeving

De voorkant van het boek vind ik echt leuk, het lijkt misschien wat simpel maar de chocolade heeft een glanslaagje gekregen, waardoor net wat specialer is dan een effen voorkant. Ook een pluspunt is dat ieder recept een eigen foto heeft. Zo weet je hoe het eindresultaat eruit gaat zien, wat mij altijd helpt tijdens het maken van recepten uit boeken. 
 
Het boek telt 110 pagina’s en is verkrijgbaar voor €14,95. Enthousiast geworden en wil je een goed basisboek om te bakken? Bekijk/koop het boek dan via onderstaande link. Hiermee help je HandmadeHelen een beetje.
 
[bol_product_links block_id=”bol_58068eaedf940_selected-products” products=”9200000055844792″ name=”choco” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Met dank aan uitgeverij Forte Culinair voor het toesturen van dit boek.
Print Friendly, PDF & Email
5 Responses to “Review: Choco, noga & fudge”
  1. Anne-Marie says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Daniëlle says:
  3. Sophie says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.