Choco zoenen uiltjes

Al een poosje liggen er bij ons  mini ‘choco’ zoenen in de kast. Eigenlijk liggen ze daar omdat ik graag een schuimzoenen taart wilde maken. Toch heb ik dit maar even on hold gezet. Zelf ben ik niet zo’n fan van schuim gebakjes en heb ik nog geen leuke gelegenheid gevonden hiervoor. Misschien binnenkort maar mini taartjes maken met dit idee?

Gelukkig kun je met de choco zoenen  nog veel meer leuke dingen doen. Zo kwam ik genoeg leuke ideeën tegen en ben ik hiermee aan de slag gegaan, om mijn eigen variant hierop te maken. Veel van de varianten waren met snoepjes of zelfs karton. Ik ben meer van de varianten waarop alles eetbaar is. Niet alleen omdat het mooier uit ziet, maar vooral omdat je niet eerst alle decoratie eraf hoeft te halen voor het eten. De mini’s hadden we in huis, erg leuk en schattig maar wel een gepriegel. Dit kan natuurlijk ook allemaal met de grotere choco zoenen.

 

Wat heb je nodig:

– Mini schuimzoenen (liefst bruin)
– Geraspte kokos
– Fondant (oranje, bruin, donkerbruin en wit)
– Eetbare stift of zwart stipje fondant voor het oogje
– Eetbare lijm (bijv. tylosepoeder met water)
 

Hoe maak je ze

De uiltjes zijn niet heel moeilijk om te maken. Ik heb gekozen voor de lichtere bruine mini chocozoenen, maar de donkere kan natuurlijk ook. De fondant die ik gebruik, kleur ik zelf. Ik vind dit makkelijker en op die manier kun je ook precies de kleur maken die je zelf graag wil. Alleen voor de kleuren rood en zwart haal ik liever gekleurde fondant, omdat dit erg moeizaam gaat. Je voegt dan zoveel kleurstof toe dat de fondant niet lekker meer smaakt.

Om te beginnen met het decoreren, is het handig om eetbare lijm te hebben. Dit kun je makkelijk maken van wat tylosepoeder met water. Ik ben begonnen met het buikje, door wat eetbare lijm te smeren, blijft de kokos goed plakken. In de tijd dat even moest drogen, ben ik begonnen met het maken van de fondant versieringen.

De ogen zijn gemaakt van donkerbruine fondant, uitgestoken met een kleine ronde uitsteker, de witte rondjes heb ik met het puntje van een spuitmondje gemaakt. Afgemaakt met een stipje van mijn zwarte foodpen.
Voor de snavel heb ik oranje fondant tot een klein rolletje gerold, die ik in een V vorm heb geduwd, hierdoor krijg je het idee van een openstaande snavel. 

Uiteindelijk hou je dan het randje boven de ogen over, laten we dit voor het gemak de wenkbrauw noemen. Deze heb ik gemaakt van fondant die je uitrolt tot een slangetje. Laat dit even in een lichte V vorm drogen, zodat het na het plakken zijn vorm wat beter behoud.

Natuurlijk zijn de uilen leuk voor halloween, maar ook voor de herfst! Als decoratie heb ik wat fondant blaadjes gemaakt met mijn plungercutter (uitsteker met reliëf) van gemarmerd fondant. Hiervoor heb ik wat gekleurde groene, bruine en oranje door elkaar gemengd tot een mix van kleuren. Zijn ze niet schattig? Ik denk dat de uiltjes een leuke traktatie zijn, maar ook geweldig op een herfst sweet table zullen staan.

Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Choco zoenen uiltjes”
  1. Yvonne says:
  2. HandmadebyHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.