Chocolade mug cake met caramel

Onlangs hoorde ik iemand zeggen dat mug cakes weer helemaal passé zijn. Laat ik me nu net niets aantrekken van de trends en gewoon maken wat lekker is. Deze mug cake is dat en wanneer ik zin heb in een snelle chocolade cake fix trek ik dit recept zeker weer uit de kast. 
 
Eerder deelde ik al eens drie favoriete recepten met een najaars tintje. Hoewel de mug brownie favoriet is, is deze een goede tweede! Vaak is het zo dat mugcakes niet meer zo lekker smaken wanneer ze eenmaal afgekoeld zijn. Deze variant smaakt ook goddelijk wanneer je hem iets te lang hebt laten staan afkoelen. 
Chocolade mug cake met caramel | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor een 25cl mok
– 35 gram bloem
– 10 gram ongezoette cacao
– Klein snufje zout
– 1/8e tl bakpoeder
– 1 eiwit maat M
– 1 el golden syrup
– 15 gram gesmolten boter
– 1 a 2 blokjes fudge in kleine stukjes
– 1 el mini chocolate chips
 

Bereidingswijze

Een mug cake is dus snel en in de meeste recepten mix je alle ingredienten zelfs in de magnetron bestendige beker. Ik mix het liever in een schaaltje, zodat ik zeker weet dat alles egaal gemixt is. Dit geeft toch echt het beste resultaat.
 
Smelt eerst de boter en mix dan de bloem, cacao, snuf en bakpoeder met elkaar. Hier mag het eiwit en de golden syrup bij samen met de gesmolten boter. Roer het met een spatel goed door voor je de stukjes caramel en chocolade toevoegt. Hou iets achter voor bovenop en verdeel het beslag in de beker. 
 
Zet de mug cake in de magnetron, maar niet in het midden. De magnetronplaat draait rondjes, waardoor de cake geleidelijk gaar wordt. Zet de beker daarom aan de rand van de plaat, hierdoor werk je efficienter. Bak de mug cake op 750 watt in ongeveer anderhalve minuut gaar. Laat de mugcake nog een minuut of vijf afkoelen voor je er van eet. De smaken komen op die manier beter tot zijn recht.
Print Friendly, PDF & Email
One Response to “Chocolade mug cake met caramel”
  1. Eef says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.