De poptailbar

Dit boek lag al even op tafel om een recensie over te schrijven. Het viel namelijk op de mat toen het zo enorm warm was. Het past dan ook helemaal bij de zomer om wat 18+ ijsjes in de vriezer te hebben!
 
Frozen cocktails zijn dan ook helemaal hip, ook in de supermarkt zie je ze steeds vaker tijdelijk liggen. Nu moet ik eerlijk zeggen niet zo’n cocktail drinker te zijn, maar de namen doen zeker belletjes rinkelen. Tijd dus om met de poptailbar kennis te maken!

De poptailbar

Zoals de titel al verklapt is het een poptail receptenboek. Heerlijke alcoholische ijsjes die op een zomerse dag een feestje helemaal af maken. Al hoeft het natuurlijk niet altijd feest te zijn voor een poptail.
 
Het boek begint met een inleiding, gevolgd door drie hoofstukken aan informatie die de voorbereiding van het maken van poptails beschrijft. Een fijn hoofdstuk vind ik nummer drie, waarin diverse smaakprofielen worden bekeken. Erg interessant!
 
Daarna over het tweede deel van dit boek, de recepten. Ieder hoofdstuk heeft een eigen soort poptails die in bepaalde smaakprofielen passen en natuurlijk ontbreken de klassiekers niet, al hebben ze een twist.

Fotografie en Layout

Het boek bevat geen fotografie, maar prachtige tekeningen van alle ijsjes. Hoewel ik een liefhebber ben van food fotos in boeken, past dit helemaal in de stijl van het boek. Daarnaast is het ook vrijwel onmogelijk om altijd dezelfde identieke ijsjes te maken. Zeker wanneer de ijsjes wat doorzichtiger zijn met hierin bijvoorbeeld wat zichtbare ingrediënten. 
 
De recepten zijn duidelijk opgedeeld in de ingrediënten, benodigdheden en bereidingswijze. Het is door de tekeningen ook een heel visueel boek. Laat je ook zeker niet leiden door de vorm van de ijsjes, maar hou wel rekening met de grootte van je vorm. Zo kan hebt zijn dat je meer of minder ijsjes met het recept kan maken.
Benieuwd geworden naar de poptailbar? Het boek is o.a. bij bol.com verkrijgbaar. Het boek kost €12,50 en hiervoor krijg je een vierkante hardcover met 90 heerlijke recepten. 
 

 
Met dank aan uitgeverij Good Cook voor het toezenden van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.