Frambozen Cheesecake Brownie
Wat heb je nodig:
– 200 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 250 gram witte basterdsuiker
– 3 eieren
– 110 gram gezeefde patentbloem
– 150 gram witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 400 gram roomkaas
– 1 tl vanille-extract
– 120 gram frambozen (vers of bevroren)
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain marie en laat het een beetje afkoelen. Zelf heb ik chocolade met 50% cacao genomen, wat ik in Duitsland kocht. Klop de boter en 250 gram basterdsuiker met de mixer tot het bleek en romig is, voeg dan 3 eieren één voor één toe en klop goed na iedere toevoeging. Meng hier dan de chocolade en de bloem door met een spatel. Spreid driekwart van het mengsel uit in de vorm.
Klop in een andere kom de roomkaas, 150 gram basterdsuiker suiker, de 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Verspreid dit over de chocolade basis en verdeel daarna de rest van het chocolade mengsel over de roomkaas. Marmer beide laagjes met een vork, mes of saté prikker zodat je aan de bovenkant zowel de chocolade als roomkaas ziet. Leg de frambozen op de laag en druk een beetje aan en bak de brownie zo’n 40 – 45 minuten in de oven.
Het duurde bij mijn zo’n 15 minuten langer voor de brownie gaar was. Mijn ovenschaal was dan ook iets kleiner dan de maten die Pien aangaf. Kijk daarom even goed of je brownie gaar is wanneer hij uit de oven komt. Ook had ik de laagjes iets meer mogen marmeren, de dikke klodders brownie die ik over de monchoulaag liet vallen zakten er vrijwel direct door. Door het extra te marmeren was de bovenlaag ook iets meer van brownie voorzien.
De brownie bakte niet spekkig zoals de brownies uit het recept dat ik normaal maak maar was vrij compact en machtig. Ik raad dan ook aan om een klein stukje te nemen per keer! Toch was hij erg lekker! Wederom zijn bij dit recept de frambozen prima in te wisselen voor ander rood fruit, zoals bramen of aardbeien.
Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ik ook op twitter te vinden als @byHelenSpaan.
Nick van writtenbyNick heeft deze maand iets van mijn blog gemaakt.
OEF. Ziet er goed uit.
Thanks Maura! Hij is erg lekker!