Frambozen Cheesecake Brownie

Het is weer zover! De foodblogswap van september mag weer online. Deze maand mocht ik iets maken van de blog van Pien ‘de pan van Pien’. Keer op keer blijf ik het lastig vinden om te kiezen (heb ik wel bij meer dingen, haha!) maar in een aantal berichten had Pien het over de frambozen cheesecake brownie.. en pff wat ziet die er lekker uit!
 
Na wat meer lezen zag ik dat Pien het recept via culy ontdekte en het een recept is wat van de blog van Caroline is. Ook zij heeft een geweldige blog! De brownie heeft Pien eens gemaakt voor een high tea en later zag ik hem ook voorbij komen met nog een aantal andere desserts op een bordje. Een chique gebakje of dessert dus!
Frambozen cheesecake brownie | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

 Voor de brownie laag
– 200 gram donkere chocolade, goede kwaliteit
– 200 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
– 250 gram witte basterdsuiker
– 3 eieren
– 110 gram gezeefde patentbloem
Voor de cheesecake laag
– 150 gram witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 400 gram roomkaas
– 1 tl vanille-extract
– 120 gram frambozen (vers of bevroren)
 

Bereidingswijze

Start met het voorverwarmen van de oven op 170 Celsius. Pien raad een redelijk grote platte bakvorm aan, dus heb ik mijn ovenschaal gepakt en bekleed met bakpapier. De randjes die los bleven (korte kantjes) heb ik ingesprayed met bakspray.

Smelt de chocolade au bain marie en laat het een beetje afkoelen. Zelf heb ik chocolade met 50% cacao genomen, wat ik in Duitsland kocht. Klop de boter en 250 gram basterdsuiker met de mixer tot het bleek en romig is, voeg dan 3 eieren één voor één toe en klop goed na iedere toevoeging. Meng hier dan de chocolade en de bloem door met een spatel. Spreid driekwart van het mengsel uit in de vorm.

Klop in een andere kom de roomkaas, 150 gram basterdsuiker suiker, de 2 eieren en het vanille-extract tot een gladde massa. Verspreid dit over de chocolade basis en verdeel daarna de rest van het chocolade mengsel over de roomkaas. Marmer beide laagjes met een vork, mes of saté prikker zodat je aan de bovenkant zowel de chocolade als roomkaas ziet.  Leg de frambozen op de laag en druk een beetje aan en bak de brownie zo’n 40 – 45 minuten in de oven.

Frambozen cheesecake brownie | HandmadeHelen

Het duurde bij mijn zo’n 15 minuten langer voor de brownie gaar was. Mijn ovenschaal was dan ook iets kleiner dan de maten die Pien aangaf. Kijk daarom even goed of je brownie gaar is wanneer hij uit de oven komt. Ook had ik de laagjes iets meer mogen marmeren, de dikke klodders brownie die ik over de monchoulaag liet vallen zakten er vrijwel direct door. Door het extra te marmeren was de bovenlaag ook iets meer van brownie voorzien.

De brownie bakte niet spekkig zoals de brownies uit het recept dat ik normaal maak maar was vrij compact en machtig. Ik raad dan ook aan om een klein stukje te nemen per keer! Toch was hij erg lekker! Wederom zijn bij dit recept de frambozen prima in te wisselen voor ander rood fruit, zoals bramen of aardbeien.

Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ik ook op twitter te vinden als @byHelenSpaan.
Nick van writtenbyNick heeft deze maand iets van mijn blog gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Frambozen Cheesecake Brownie”
  1. Maura - YLT says:
  2. HandmadebyHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.