Mini egg pie

Weer een maand die voorbij is gevlogen! Natuurlijk eindig ik deze maand met mijn foodblogswap recept! Deze maand mocht ik iets maken van Caroline haar blog. Zo’n beetje alles wat je kunt bedenken staat goed omschreven op haar website! Nu mopper ik iedere foodblogswap dat het zo moeilijk kiezen is, maar wanneer je een kijkje neemt op haar blog zul je zien hoe moeilijk het deze maand was!

Na een lijstje gemaakt te hebben van dingen die ik wilde maken, kwam ik terecht op deze mini egg pie die er niet alleen heerlijk uit zien, maar ook onwijs lekker klinken!

Wat heb je nodig:

– 4 eieren
– 6 tot 8 plakken prosciutto of boerenham
– Paar sprietjes bieslook
– Stukje feta, verkruimeld
– Peper
– Rucola

Bereidingswijze

Ik heb voor dit hapje mijn mini cupcake vorm gebruikt. Met dit recept had ik genoeg voor 24 hapjes, maar dit kan natuurlijk verschillen doordat niet ieder ei het zelfde is. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden celsius en vet een mini cupcake vorm in met olijfolie. Snijd (of knip met een schaar) de plakjes prosciutto doormidden en beleg de holtes van de cupcakevorm ermee als een bakje voor de ei.

Klop de eieren los met wat peper en in stukjes geknipte bieslook. Giet het eimengsel in de bakjes, schenk ongeveer voor driekwart vol. Verkruimel er wat feta over en doe er een half cherrytomaatje in. Zet de vorm 15-20 minuten in de oven. Serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hier vonden we het erg lekker om het te combineren met rucola, wat niet alleen leuk staat maar ook heerlijk smaakt samen.

Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ik ook op twitter te vinden als @HandmadeHelenNL.
Marijke van marijkekookt heeft deze maand iets van mijn blog gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email
5 Responses to “Mini egg pie”
  1. Chris V says:
  2. HandmadebyHelen says:
    • Chris V says:
  3. sue says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.