Champignons in bierbeslag
Wat heb je nodig:
– Een half flesje bier
– 125 gram bloem
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 geklutst ei
– 1 eetlepel kruiden naar smaak en keuze (bijv een mexicaanse kruidenmix)
– Versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
Meng de bloem met het ei en de kruiden, voeg daarna scheutje voor scheutje wat bier bij het beslag. De bedoeling is dat het beslag een dikte krijgt als vla. Heb je meer bier nodig? Voeg dit er langzaam bij. Het duurt namelijk even voor dit goed door het beslag gemixt is. Is het beslag te dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe. De lepel olie voeg je op het eind toe, het mengt dan goed met het beslag.
Haal de champignons door het beslag en bak deze in een pan met olie of in de frituurpan. Draai de champignons wel even om. Doe er niet teveel tegelijk in de hete olie, hierdoor daalt de temperatuur. Wanneer het korstje bruin is, zijn de champignons klaar en kun je ze laten uitlekken op wat keukenpapier.
Het bierbeslag zonder kruiden is erg neutraal, door viskruiden toe te voegen is het ook een heerlijk beslag om bijvoorbeeld schol of een andere witvis mee te bereiden.