Snickerdoodles
Wat heb je nodig:
Bereidingswijze
Mix met de mixer de boter luchtig, voeg daarna de suiker bij de boter en klop dit weer goed luchtig, tot het wat lichter van kleur is. Bij deze stap is het echt belangrijk goed te mixen, zelfs liever iets langer dan te kort. Wanneer de suiker niet goed door de boter kan worden opgenomen krijg je straks koekjes die binnen no-time onwijs hard worden.
Voeg het ei toe (wanneer je het halve recept maakt kluts dan je ei en voeg de helft toe) samen met de vanille extract en klop weer tot het luchtig is. Zeef de bloem, nootmuskaat en het bakpoeder door dit mengsel en meng dit met de deeghaak van je mixer. Bekleed je bakplaat met bakpapier en mix in een klein schaaltje de suiker en kaneel voor de buitenkant.
Aranka vormde met haar handen steeds kleine balletjes van ongeveer maatje walnoot. Zelf heb ik mijn kleine ijsknijper gebruikt, gewoon omdat ik dit een onwijs handige koekjes tool vind. Rol balletjes en haal deze door het suiker en kaneel mengsel zodat de buitenkant een bedekt laagje heeft. Leg ze op de bakplaat en laat ze afgedekt met plastic folie zo’n 20 minuten in de koelkast opstijven.
Mijn koekjes
Mijn snickerdoodles lijken totaal niet op de koekjes van Aranka, ten eerste heb ik donkerbruine basterdsuiker genomen waardoor de koekjes een stuk donkerder van kleur zijn. Ook heb ik ze iets minder lang laten koelen en wat platter gemaakt, waardoor ze iets meer uitlopen. Omdat ik het deeg verdubbelde kon ik mooi wat bak manieren met deze koekjes uitproberen, het koelen van 20 minuten en dan tot een schijf van ongeveer 3 a 4 cm drukken heeft qua looks voor mij de voorkeur. Al doet het niets af aan de smaak natuurlijk!
Ben je benieuwd wie er nog meer gefoodblogswapped hebben? Volg dan @foodblogswap op twitter. Zelf ben ik ook op twitter te vinden als @handmadehelenNL. Claudia van Mango&Monaco mocht iets van mijn blog maken.
Hoeveel bloem gebruik je? Ik zie het niet tussen de ingrediënten staan
Hoi,
In het recept staat 250 gram bloem.