Watermeloen slush

Tijd voor een zomers recept, deze watermeloen slush, of slush puppy is een gezondere variant op de slushpuppies die je in de winkels en restaurants ziet. Lekker verfrissend en zo zoet te maken als je zelf wil.
 
Deze slushie is op twee manieren te maken. Ik ging voor de makkelijkste, namelijk met bevroren meloen. Maar mocht je een lekkere verse watermeloen hebben en toch een slush willen maken gebruik dan ijsblokjes om het slush effect te creëren.
Watermeloen slush

Wat heb je nodig:

Voor twee glazen
– 450 gram bevroren watermeloen in kleine stukjes
– 60 ml citroensap
– 50 gram suiker
– Scheutje water
 

Bereidingswijze

Ik probeerde deze slush te maken in een blender, wat niet heel soepel ging. Het is dan ook veel handiger om hem in een keukenmachine te maken. Deze is vaak net wat krachtiger, waardoor het bevroren ijs of de bevroren meloen veel makkelijker wordt vermalen tot slush. 
 
Giet de suiker en het citroensap met een klein scheutje water in de keukenmachine en voeg ook de meloen toe. Zet de machine aan en voeg zo nodig wat extra water toe om er slush van te maken. Met de watermeloen hoef je geen kleurstoffen te gebruiken en heb je meteen een fruitig smaakje. Serveer meteen met een rietje en geniet van de slush!
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Watermeloen slush”
  1. Daniëlle says:
  2. Daniëlle says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.