Getest: Rustiek oerbrood van Koopmans

Afgelopen week kreeg ik post van Koopmans. Er liggen weer nieuwe mixen in de schappen en die moesten getest worden! Naast de mix die ik vandaag met jullie deel, ook de cake specials. Kleine 
 
Oké een mix voor rustiek oerbrood dus. Zo’n brood haal ik meestal bij de bakker, dus om deze uit mijn eigen oven te toveren maakte me meteen nieuwsgierig. Tijd dus om aan dr slag te gaan!
Getest: Rustiek oerbrood van Koopmans | HandmadeHelen

Zelf brood bakken

Het zelf bakken van brood gebeurd steeds meer. Hoewel ik het zelf erg leuk vind om te doen, doe ik het veel te weinig. Een brood bakken kost namelijk best veel tijd. Zo is er veel rijstijd nodig voor het deeg, waardoor ik hier vaak een dag voor uittrek. Ik was dan ook lichtelijk verbaasd dat het deeg een eerste rijstijd van 10 minuten heeft en en tweede rijs van 45 minuten. Dit leek me erg kort, maar het eindresultaat was erg lekker!
 
De verpakking geeft aan om een afgestreken eetlepel aan mix te bewaren voor over het brood. Persoonlijk denk ik dat je een mooier resultaat krijgt met een halve eetlepel aan mix. Het beetje mix gaat het plakken van de theedoek tegen en zorgt voor een rustieke look. Mijn brood was echter wit aan de bovenkant door alle bloem die erover heen ging. Een beetje zonde…
 
Eigenwijs als ik was, sloeg ik de stap over om na de eerste rijs nog eens kort te mixen. Ik heb niet de indruk dat deze stap heel erg gemist is in dit brood. Wel raad ik je aan om het brood op een rooster te laten afkoelen. Alle hitte kan op die manier beter uit het brood. 
 
Het testpanel was onder de indruk van het brood. Hij smaakt goed en is makkelijk te maken. Ook was het erg bijzonder om zonder veel hulpmiddelen en met slechts water en een beetje olie/boter zo’n brood uit je eigen oven te toveren. Op het pak staat trouwens een variatie met wat kruiden en knoflook, maar experimenteer hier gerust mee. 
Oerbrood van Koopmans | HandmadeHelen
Voordelen:
– Je hebt geen speciale bakvorm nodig
– Aan de mix hoef je alleen wat boter/olie en water toe te voegen.
Nadelen:
– De voorverwam temperatuur  en de temperatuur voor het daadwerkelijke bakken verschillen. Dit is niet per ovensoort gespecificeerd. 200 graden celsius werke
voor mijn hetelucht oven goed.
– Het brood blijft niet lang vers

Even kort op een rij

Merk: Koopmans
Aantal: 1
Waar: Diverse supermarkten
Prijs: €1,69 (adviesprijs)
Cijfer: 8,5
 
 Met dank aan Koopmans voor het toesturen van de mix.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.