Getest: Roomkaas in spuitzak van de Zuivelmakers

Afgelopen zomer hoorde ik voor het eerst van de Zuivelmakers. Een Nederlands familiebedrijf wat sinds 1977 (toen De Natuurhoeve) al bezig is met het maken van zuivelproducten. Zo hebben ze o.a.toetjes, yoghurt en hangop. Een nieuwe product van de Zuivelmakers is de roomkaas in spuitzak met een spuitmond. Verkrijgbaar in vier smaken, naturel, bieslook, Italiano en geitenkaas.
 
De spuitzak met naturel kreeg ik afgelopen zomer al eens en bakte hier heerlijke chocolate chip roomkaas koekjes mee. Qua hapjes zijn de overige smaken bij mij favoriet. Van de Zuivelmakers kreeg ik een verpakking bieslook en Italiano opgestuurd, maar de geitenkaas wil ik ook zeker eens proberen. De zuivelmakers roomkaas in spuitzak | HandmadeHelen

(H)eerlijk en duurzame zuivel

Zuivel van de Zuivelmakers is (h)eerlijk en duurzaam. Zo zeggen ze dat een goed toetje begint met goede melk en tevreden koeien. De koeien staan dan ook minstens 8 uur per dag, 130 dagen in het jaar buiten in het Groene hart. Mocht je meer willen weten over de duurzame weidezuivel die de Zuivelmakers met hun boeren toepast, bezoek dan zeker de website duurzame weidezuivel eens.
Blini met zalm | HandmadeHelen
Voor feestjes of bijvoorbeeld een high tea zijn de spuitzakken erg handig! Ze zijn al heerlijk op smaak gebracht en komen in een spuitzak met spuitmondje, waardoor ze dus meteen klaar voor gebruik zijn. De toefjes die je spuit blijven goed staan en zijn goed te doseren. Ik deelde afgelopen zaterdag een heerlijk recept met de smaken Italiano en bieslook, maar er zijn genoeg combinaties te maken met de roomkaas die ook zonder extra ingrediënten heerlijk smaakt.  Kijk bijvoorbeeld eens naar de blini’s die ik met de roomkaas maakte.
 
Voordeel:
– De spuitzak heeft een dopje, waardoor het product na gebruik goed af te sluiten is.
– Je bent niet verplicht alles in één keer op te maken.
Nadeel:
– Je kunt moeilijk wat extra kruiden in de roomkaas toevoegen wanneer je dit zou willen, maar dit is goed na het spuiten te doen.
 

Alles op een rij:

Merk: De Zuivelmakers
Aantal: 1 spuitzak van 200 gram
Waar: Sligro en Jumbo
Prijs: €2,99 (adviesprijs)
Cijfer: 8
 

Met dank aan de Zuivelmakers voor het opsturen van dit product. Lees mijn disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.