Leev bakproducten

Het merk Leev kende ik vooral van crackers en tussendoortjes. Dat Leev bakproducten hadden wist ik eigenlijk niet. Blijkbaar heeft mijn supermarkt geen plek voor deze artikelen, want ik kwam er pas achter toen ik onlangs een persbericht van ze ontving… Van bakmixen van speltappeltaart tot kleintje bakmixen, voor een klein baksel. Overigens was het een tof persbericht, waar mijn passie voor bakken en mijn werk met elkaar gecombineerd werden.

Over Leev

Leev produceert sinds de oprichting in 2010 eerlijke en biologische producten, bakmixen en overheerlijke tussendoortjes. Leev is geboren uit de passie voor lekker en gezond eten op een eerlijke én verantwoorde manier. Alle 50 OERRR-producten komen rechtstreeks uit de natuur, zijn puur van smaak, zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen en vanzelfsprekend 100% biologisch. Leev deelt de bedrijfswinst via de Leev Foundation aan onder meer Leevboerderij Het Erfdeel om kwetsbare jongeren een toekomst te geven in onze maatschappij.
 
Een deel van de opbrengst gaat dus naar een foundation om kwetsbare jongeren een toekomst te geven. In mijn werk doe ik eigenlijk het zelfde, kwetsbare jongeren en volwassenen ondersteunen in hun leven om zo zelfstandig mogelijk te worden en/of te blijven. Je kunt je dus voorstellen dat ik Leev en hun foundation een warm hart toe draag! Door de producten te kopen draag je hier dus al aan bij. Hoe mooi is dat?

De bakmixen

Leev stelde speciaal voor mij een perspakket samen met diverse bakproducten om te testen. Erg leuk, er zaten vooral kleine mixen in die voor mij als éénpersoonshuishouden van perfect formaat zijn! Ik ging aan de slag met een bakmix voor een kleintje kwarkbol en kleintje havercake en de ontbijtkoek.  
 
Op de verpakking van alle bakmixen staat er precies op wat je moet toevoegen. De ‘kleintje mixen’ komen zelfs met hun bakvormpje, waardoor je ook zo aan de slag gaat. Vet ze wel even in, zodat je cake en koek mooi lost na het bakken. Wanneer je de verpakking opent  zie je de instructies op een speelse wijze geïllustreerd met stap voor stap instructies. Ideaal wat mij betreft! Op bovenstaande foto zie je de havercake (links bovenin), de ontbijtkoek (rechts bovenin) en de kwarkbol (onderin).
 
Van de door mij geteste bakmixen is de havercake mijn favoriet. Je voegt twee eieren, wat boter en en beetje melk toe waardoor je een heerlijke smeuïge en fijne cake krijgt. Bij de ontbijtkoek (alleen melk en rozijnen) heb ik iets meer melk toegevoegd omdat het beslag erg droog bleef. Ook deze was erg lekker! De kwarkbol vond ik persoonlijk wat tegenvallen. Hij was wat vlak van smaak en nadat hij afgekoeld was kromp hij iets in elkaar. Met alle drie de mixen had ik binnen 40 minuten iets lekkers op tafel staan. 
 
Benieuwd naar de bakmixen en andere producten? Je vindt ze o.a. in de Leev shop. Maar ook bij supermarkten zoals Albert Heijn, Jumbo, Plus en regionale supermarkten. Naast de bakmixen heeft Leev een breed scala aan kant en klare producten als granola, crackers en koek. Allemaal bereid met oer granen, ook deze producten dragen bij aan de Leev foundation.
 
Met dank aan Leev voor het toesturen van een perspakket met diverse bakmixen.
 
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.