Heel Holland Bakt – Leer bakken met Hans

Het seizoen van Heel Holland Bakt is al even afgelopen en dit boek ligt dan ook al even op tafel in mijn woonkamer. Ik betrap mezelf erop iedere keer het boek even door te bladeren. Niet alleen om te gaan kiezen wat ik wilde bakken, maar ook vooral om inspiratie op te doen. In het boek vind je namelijk heerlijke recepten met de precisie die Hans tijdens de uitzendingen van Heel Holland Bakt ook liet zien. Tijd dus om dit boek eens te bespreken!
 
Wanneer je Hans op social media of zijn blog volgt, heb je kunnen lezen dat hij inmiddels fulltime is gaan bakken. Een spannende maar erg leuke keuze! Ik denk dan ook dat dit boek zeker niet het laatste is wat we van hem gaan horen. 
Leer bakken met Hans

Leer bakken met Hans

Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken die ieder een specifiek onderwerp aanhalen. Zo is er het hoofdstuk patisserie, waarin je gebakjes en Macarons vindt. Dan komt het hoofdstuk chocolade met recepten voor o.a. een Charlotte met chocolade mousse. Het hoofdstuk friandises bevat lekkers voor bij de koffie zoals nougat. Het laatste hoofdstuk taart geeft je heerlijke recepten die passen bij Hans, zoals de ode aan André vanuit de afleveringen.
 
De recepten zijn iets bovengemiddeld qua niveau, maar worden zo fijn uitgelegd dat ik thuisbakkers die regelmatig bakken deze recepten zeker zie maken. Hans zegt dan ook dat je je niet moet laten afschrikken door de technieken. Wanneer je stap voor stap de instructies volgt moet het iedereen lukken om deze prachtige recepten te bakken. Met dit boek in je bezit til je het bakken naar een next level met wat luxe uitziende baksels. 
 
Het aantal recepten in het boek ligt niet heel hoog. Met slechts 19 recepten zou je denken dat het boek het misschien niet waard is om aan te schaffen. Echter bestaat ieder recept uit losse onderdelen, waardoor je naast de 19 recepten nog veel meer (basis)recepten haalt uit dit boek. 

Layout en fotografie 

Met dit boek ga je echt stap voor stap aan de slag. Het boek bevat dan ook veel stap voor stap foto’s. Persoonlijk hou ik hier enorm van, het geeft vaak net even dat inzicht wat een tekst niet kan. De ondertitel van het boek ‘leer bakken met Hans’ is dan ook helemaal juist.
 
De recepten zijn duidelijk uitgewerkt en beslaan allemaal meerdere pagina’s. Zo is er voldoende uitleg en bevatten de foto’s allemaal een stukje uitleg. Daar is in dit boek meer ruimte voor dan je in ‘HHB’ boeken gewend bent. Het winnaarsboek past dan ook echt bij Hans. 
 
Hoewel het boek misschien niet de meest makkelijke technieken uitlegt, is het een handzaam boek. Bij elk recept vind je namelijk niet alleen de ingrediëntenlijst en de stappen die je moet volgen, ook geeft Hans precies aan welk bakgerei je nodig bent. 
 
Benieuwd naar het boek? Het is o.a. hier te koop voor €20. Je krijgt een hardcover boek met prachtige foto’s, veel uitleg en heerlijke recepten.
 

 
Met dan aan Kosmos uitgevers voor het toezenden van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.