Review: Muesli & Granola

Dit boek ligt al even op de plank thuis, toch blader ik het met regelmaat door op zoek naar nieuwe inspiratie voor mijn ontbijt. Tijd dus om de review van dit boek met jullie te delen! De auteur Tanja Dusy kende ik eigenlijk nog niet. Ze heeft nog veel meer boeken over o.a. smoothies, cocktails en wokken. 
 
In het boek vind je niet alleen de traditionele muesli (bijvoorbeeld de bircher muesli) en granola recepten, ook overnight oats, muesli repen en porridge vind je terug. Verrassend dan ook, er staan in het boek wat hartige recepten. Stiekem perfect  voor mij, aangezien ik ’s morgens toch liever iets hartigs eet dan zoet.
Review: Muesli en granola | HandmadeHelen

Hoe werkt het boek

Het boek is opgedeeld in diverse hoofdstukken, waarbij je meteen het thema terug vind. Zo geeft Tanja eerst wat meer uitleg over de granen, de gezonde basis. Dan zijn er de recepten voor granola. Ook hierin veel variatie, bijvoorbeeld de wortel granola of de red vervelt granola. Dan komen de warme recepten recepten met o.a. porridge en kaneel bananen. Het laatste hoofdstuk vind ik zelf erg leuk, het zijn recepten voor onderweg. Hierin vind je o.a. muesli repen en overnight oats.
 
Een aantal recepten zijn ook glutenvrij, suikervrij of lactosevrij. Dit staat bij de recepten goed aangegeven maar ik denk ook dat je ze goed als basis kunt gebruiken om ze toch aan een allergie aan te passen. Er is in ieder geval genoeg inspiratie voor vele lekkere ontbijtjes.
 
Tanja vertelt verteld ook dat lijnzaad en chiazaad goed werken als binding/plakmiddel bij het maken van repen. Maar ook vertelt ze welke vetten, zoetstoffen en vloeistoffen een goede optie zijn.
Review: Muesli en granola | HandmadeHelen

Layout en fotografie

De foto’s in dit boek zijn prachtig, ze geven het gerecht goed weer en geven mij meteen zin om het klaar te maken. De hoofdstukken zijn duidelijk opgedeeld en ook de recepten zelf zijn fijn en overzichtelijk. 
 
Review: Muesli en granola | HandmadeHelen
Benieuwd geworden en wil je zelf aan de slag met lekkere ontbijtjes? Het boek is o.a. bij bol.com te koop en kost €14,95. Voor dit geld krijg je 40 recepten voor warme en koude ontbijtjes die draaien om muesli en granola.  

Met dank aan uitgeverij Forte culinair voor het toezenden van een recensie exemplaar.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.