Review: IJslolly’s verrassend anders

Dat ik dol ben op het maken van mijn eigen ijs is vast geen verassing. Vaak pak ik mijn zelf vriezende ijsmachine, al vind ik het ook erg leuk om ijs te maken in leuke vormpjes. Ik maakte eerder zelf al eens op deze manier peren ijsjes, maar er staan er nog zoveel op mijn ’to make’ lijstje, dat ik ze deze zomer niet allemaal meer kan proeven. Laten we eerlijk zijn, een zomer zonder ijsjes is geen echte zomer! Een boek als ijslolly’s verrassend anders mag dan ook niet in je kast ontbreken.

Het boek

Toen ik het boek ijslolly’s verrassend anders, van uitgeverij Good Cook zag liggen, wist ik ook direct dat deze mee naar huis ging. Voor slechts €5 krijg je een boel nieuwe ideeën voor heerlijke ijsjes. Mijn lijstje is nu een keer zo lang gok ik..
 
Het zijn bekende en ook verrassende smaken en combinaties voor ijsjes die echt niet moeilijk te maken zijn. Variaties op magnums, raketjes en fruit ijsjes, maar wat dacht je van een cheesecake ijsje? Of een chocolade ijsje?
 
Naast ijsrecepten, vind je in het boek eerst een introductie over ijs. Wat voor ingrediënten kun je gebruiken, hoe los je de lolly’s uit hun vorm en hoe je ze ook zou kunnen serveren. Daarna is het boek opgedeeld in diverse varianten ijs, die per hoofdstuk worden behandeld. Zo heb je het hoofdstuk ‘fruitige ijslolly’s, ‘chocolade ijslolly’s’ en ‘romige ijslolly’s. Het laatste hoofdstuk beslaat in één bladzijde hoe je diverse huis tuin en keuken items kunt omtoveren tot ijslolly’s vormpjes.
IJslolly's | HandmadeHelen

Layout en vormgeving

De vormgeving van het boek is leuk gedaan, zo hebben de koppen op iedere bladzijde vrolijke zomerse kleurtjes die goed passen bij de ijsjes. De meeste recepten hebben een mooie full pagina foto die goed het ijsje laat zien. Toch vind ik het jammer dat sommige ijsjes niet zijn vastgelegd. Deze ijsjes vond ik zelf meteen iets minder interessant, omdat ik me er geen beeld bij kan vormen. Het boek zou ik er niet voor laten liggen, zeker niet voor de prijs van het boek.
 
Een voordeel aan dit boek vind ik de duidelijke uitleg. Zo geeft ieder recept aan voor hoeveel ijsjes het ongeveer is, wat je precies nodig hebt en handige tips voor bepaalde ingrediënten. Wel is de hoeveelheid ijsjes afhankelijk van de grootte van je ijsjes vorm. Er staat bijvoorbeeld geen inhoud van de gebruikte vorm tegen, dat is wel een minpuntje. Wat wel weer fijn is dat ik tot nu toe nog geen recept heb gevolgd uit het boek wat niet klopte. Ook is er voldoende ruimte voor eigen toevoegingen of aanpassingen.
 
[bol_product_links block_id=”bol_55bd3122dee8d_selected-products” products=”9200000002272215″ name=”ijslolly” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Dit boek is door mijzelf aangeschaft en is niet gesponsord. Mocht je dit boek willen aanschaffen via bovenstaande link, dan ontvangt HandmadeHelen een klein percentage.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.