Review: Het grote Sinterklaas kookboek

Mijn hartje klopte in 2014 al sneller, toen ik las dat er een echt Sinterklaas kookboek uit kwam, gemaakt door Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan. Het is er niet zomaar eentje, maar het is ‘Het grote Sinterklaas kookboek’! Ik was dan ook direct enthousiast. In augustus viel dit mooie boek hier al op de mat, waarmee het Sinterklaas gevoel al erg vroeg aanwezig was! Alleen de kaft zegt al voldoende toch? Bij het doorbladeren en het zien van alle lekkernijen en vrolijke knutselwerkjes kun je niet wachten tot hij weer in Nederland is!
 
Met dit boek in je boekenkast kun je je rustig voorbereiden, naast heerlijke baksels staan er ook gerechten, knutsel ideeën en andere handige Sinterklaas weetjes in. Het boek is dan ook opgedeeld in vier thema’s, de voorpret, uitpakken, het feest zelf en de napret. Die laatste is wel net zo fijn natuurlijk, even afkicken voor we doorgaan naar de kerstman. 
Het grote sinterklaas kookboek cover

Wat staat er in het boek?

Het eerste hoofdstuk staart boordevol projecten om helemaal in de Sinterklaas sfeer te komen. Van knutselwerkjes tot de gebruikelijke Sint recepten zoals speculaaskruiden, taaitaai, pepernoten en kruidnootjes. Al vind je ook leuke how to’s die allemaal perfect zijn om met kinderen te doen. Niet alles hoeft moeilijk trouwens, een gekochte chocolade letter versieren is ook een leuke knutsel activiteit!  
 
Het tweede hoofdstuk gaat over ingepakte lekkernijen, die uitgepakt ook heerlijk zijn. Hartige hapjes als pietenpakjes (soort saucijzenbroodje) tot een heerlijke chocolademelk buffet. Leuk voor de aanloop naar het daadwerkelijke feest, of om tijdens het Sinterklaas feest op tafel te zetten! Niet alleen hartig trouwens, bonbons zijn natuurlijk ook ingepakte lekkernijen! 

Het grote sinterklaas kookboek drankjesDeel drie gaat over het heerlijke avondje. Het inspireert tot het maken van gerechten die goed bij het feest passen. Zelf gaan we al jaren standaard uit eten met de familie, toch inspireren de recepten in het boek me toch om in de week van Sinterklaas met een Spaans tintje te gaan koken of te borrelen met tapas. Mijn favoriet is toch wel de boterletter van gekruide boter, maar een Spaanse plaatpizza klinkt ook heerlijk! In het boek vind je hapjes om te serveren, maar dus ook hele maaltijden met als afsluiter wat heerlijke desserts.  

De pagina met allerlei koffie drankjes klinken echt heerlijk! Inmiddels heb ik mijn favoriet (cappuccino met opgeklopte melk, waar je kaneel aan toevoegt) al uitgebreid getest en iedere keer blijft het heerlijk.
Het grote sinterklaas kookboek zoet

Nagenieten?

In het hoofdstuk nagenieten vind je zowel hartige als zoete recepten. Geen idee wat je met je overgebleven chocolade letters moet? Of toch nog die behoefte aan de smaak van speculaas na een lekkere maaltijd? Ik maakte vorig jaar zelf al eens stoofpeertjes met een speculaas crumble, maar in het boek staat een recept voor warme appeltjes met speculaasvulling. Dat kan toch alleen maar lekker zijn?
 
Het Sinterklaas kookboek is heel divers, van knutselwerkjes tot zoete en hartige recepten en genoeg ideeën om na te kunnen genieten van het Sinterklaas feest. Met dit boek in huis kun je op alle fronten uitpakken voor de Sint! Het Spaanse tintje in de hartige recepten vind ik erg leuk, het geeft net dat beetje extra’s.
 
Benieuwd naar het boek? Hij is voor € 22,50 o.a te koop op: Bestel hem direct bij Anneke en Yolanda en krijg hem gratis en gesigneerd thuisgestuurd!  Of bestel hem bij bol.com 
 
[bol_product_links block_id=”bol_5633fc1986715_selected-products” products=”9200000030888164″ name=”sint” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
 
Met dank aan Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan voor het toesturen van dit boek.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.