Slagroomtaart

Wanneer je mijn familie kent, zul je ongetwijfeld weten dat slagroomtaart een ultieme favoriet is. Wanneer deze op een verjaardag aangeboden wordt, kiest bijna iedereen direct voor de slagroomtaart. Ik heb zelf al eerder slagroomtaarten gemaakt, maar  nooit gedeeld met jullie. Een slagroomtaart is dan ook iets wat eigenlijk niet in je bak repertoire mag ontbreken. Vers is hij namelijk echt het lekkerst! 
 
Het leuke aan deze taart is dat je de decoratie zo gek kunt maken als je zelf wil. Mijn taart is vrij simpel met wat zelfgemaakte chocolade decoraties en wat vers fruit. Rozetten aan de bovenkant en het midden leeg gehouden met wat extra slagroom. Maar hoe gaaf zou hij zijn met rozetten over de hele bovenkant.
Slagroomtaart

Wat heb je nodig:

– 1 biscuit van 24cm (klik hier voor het recept)
– 400 ml slagroom
– 4 el suiker
– 200 gram hazelnootkrokant of amandelschaafsel
– Vers fruit (ik nam stukjes ananas en een kiwi)
– 100 gram chocolade (ik nam puur)
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van het luchtige biscuit zoals beschreven in het gelinkte recept. Laat deze direct na het bakken uit de bakvorm afkoelen op een rooster.
 
Gebruik kant en klare chocolade versieringen of maak deze zelf door de chocolade te au bain Marie te smelten. Zelf heb ik hier een vormpje van Wilton voor, maar dit kan ook uit de losse pols natuurlijk. Je hebt ongeveer 6 tot 8 chocolade stukjes nodig. Laat dit goed uitharden.
 
Klop dan de slagroom met de suiker tot stevige pieken en zet dit even aan de kant terwijl je het luchtige biscuit in 3 gelijke plakken  snijdt. De slagroom is precies genoeg voor deze taart. Gebruik drhelft voor het vullen en de helft voor de buitenkant. Vul de eerste laag met slagroom en leg hier een nieuwe plak biscuit op en doe dit nog een keer. Gebruik van de overgebleven slagroom ongeveer twee derde van de slagroom om de buitenkant de besmeren en strijk dit glad af. Vul een spuitzak met de rest om straks rozetten bovenkant te maken.
 
Ik gebruik graag hazelnootkrokant voor mijn slagroomtaart, maar amandelschaafsel kan ook heel goed. Beide varianten sla ik in wanneer ik naar de Duitse supermarkt ga. Druk steeds een handjevol tegen de zijkant van je taart zodat uiteindelijk de hele buitenkant bekleed is met krokant.
 
Spuit dan rozetten op de bovenkant. Ik maakte er 12 zodat ieder stukje zijn eigen toef had. Verdeel hier de chocolade en het verse fruit over. Wil je helemaal uitpakken? Vul dan de bovenkant met meer vers fruit en slagroom. Bewaar de taart afgedekt im de koelkast. Dezelfde dag smaakt hij het lekkerst.
 
Print Friendly, PDF & Email
4 Responses to “Slagroomtaart”
  1. Nina Hobbysite says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Daphne says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.