Kiwi ijs zonder ijsmachine

Dat ik dol ben op het maken van ijs, was je vast al opgevallen. Met mijn zelfvriezende ijsmachine is het altijd zo gepiept. Toch kan ik me voorstellen dat ijs maken zonder ijsmachine ook erg prettig is! Dit kiwi ijs is perfect om zonder ijsmachine te maken. Het is snel te maken wanneer je een zakje met kiwi’s in de vriezer legt en bovendien erg lekker! 
 
Een makkelijk ijsje zonder ijsmachine dus, met slechts twee ingrediënten. Hij valt dan ook een beetje in de categorie van het bananen aardbeien ijs of de mango sherbert. De kiwi’s van Nature’s Pride brachten me op dit idee. In de foodybox van Kroon op het Werk afgelopen Pasen zat een verpakking kiwi’s. De kiwi’s van Natures Pride zijn direct rijp om te eten. Geen kiwi meer open snijden waar de binnenkant nog wat hard blijkt.. brr! Kiwi ijs zonder ijsmachine | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 600 gram eet rijpe kiwi’s in plakjes
– 100 gram gecondenseerde melk
 

Bereidingswijze

Begin een avondje van te voren, of wanneer je eet rijpe kiwi’s hebt gekocht. Schil de kiwi’s en snij ze in plakken, die je in een ziplock zak of in een vriezer zakje legt. Laat de kiwi’s bevriezen tot ze volledig bevroren zijn. Pak dan de keukenmachine en breek de kiwi’s in stukken. Giet hier de gecondenseerde melk overheen en laat het mengsel draaien, tot je geen stukjes kiwi meer hebt en een egaal ijsje overhoudt. Het ijs is nu te zacht voor bolletjes, waardoor je het het best nog een uurtje of twee in een vriezer bestendige doos in de vriezer kunt zetten.
 
Het ijs is fris, een beetje zoet en romig door de gecondenseerde melk. Een goed ijsje om in je repetoir te stoppen voor de warmere dagen die nog gaan komen. 
 
Print Friendly, PDF & Email
10 Responses to “Kiwi ijs zonder ijsmachine”
 1. Anne-Marie says:
 2. Sofie says:
  • HandmadeHelen says:
 3. Emmely says:
  • HandmadeHelen says:
 4. Emmely says:
  • HandmadeHelen says:
 5. Suzanne says:
  • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.