Chocoladeflikken

Chocoladeflikken passen bij veel gelegenheden, zo kun je ze namelijk decoreren bij een geboorte met roze of blauw musketzaad of aanpassen met wat nootjes of gedroogd fruit voor een andere look . Ik heb ze volledig in de kerstsferen gebracht met rood/wit/groen musket zaad. Je kunt deze al gemengd kopen, maar zelf mengen kan natuurlijk ook.
 
Wanneer je geen cupcakes of koekjes wil maken voor de kerst, maar wel zelf iets snels en speciaals wil maken zijn deze chocoladeflikken ideaal. Wanneer je iets meer aandacht besteed aan het smelten en tempeesten van de chocolade heb je in no time iets lekkers! Mocht je nog een kleinigheidje zoeken om met kerst te geven, staat dit natuurlijk erg leuk in een doorzichtig zakje met een leuk kaartje. Heerlijk bij de koffie of thee, of gewoon zo natuurlijk…
Chocoladeflikken | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 200 gram chocolade (ik nam puur)
– Musketzaad (ik nam kerst kleuren, maar pas dit aan naar de gelegenheid)
 

Bereidingswijze

Chocolade kun je op twee manieren tempereren. Mijn voorkeur is het enten, hierbij verwarm je 2/3e van de chocolade au bain marie en roer je nadat alles is gesmolten de overige chocolade toe en roer je dit door tot je weer een egaal mengsel hebt. Doordat je chocolade in warme chocolade laat smelten, worden de cacaokristallen in de chocolade weer sterk.
 
Giet de chocolade in een spuitzak en spuit hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Hou genoeg ruimte tussen alle hoopjes en zet de bakplaat dan een paar keer hard op tafel. Op die manier spreiden de hoopjes uit en worden ze wat platter. Bestrooi de flikken dan met musketzaad, noten, gedroogd fruit of zaden en laat ze goed uitharden. Eenmaal uitgehard hoef je ze niet in de koelkast te bewaren. Doordat je de chocolade hebt getempereerd, smelt deze niet en blijft hij mooi knapperig wanneer je er een hapje van neemt.
 
 
Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Chocoladeflikken”
  1. Anne-Marie says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.