Koffie ijs met oreo kruimels

IJs, ik ben er dol op! Helemaal sinds mijn zelfvriezende ijsmachine heb, het is nu zo makkelijk om een bak ijs te maken. Ik grijp dan ook ieder moment aan waarop ik ijs zou kunnen maken. Op mijn blog staan nu ook al een aantal ijsrecepten, maar tijdens het proberen van recepten waren er ook genoeg die niet volstonden aan de maatstaven hier in huis. Zo moet ijs romig zijn en niet waterig en heb ik ondertussen goed de tijdsduur van de ijsmachine onder controle! Koffie ijs met oreo kruimels stond hoog op mijn lijstje, tijd dus om dit te maken.

Dit recept kwam ik tegen op een Amerikaanse blog, namelijk Inside Brucrew Life. Hoewel zij nog wat andere elementen zoals chocolade fudge saus toevoegde aan haar recept, heb ik ervoor gekozen om dit weg te laten. Het leek mij een beetje ’te veel’ van het goede en na het proeven van het ijs was dit een goede keuze.

Direct na de eerste hap kreeg ik bijna synchroon te horen dat dit het lekkerste ijs tot nu toe was, de smaak van koffie was aanwezig en door de stukjes oreo (in mijn geval een B-merk van de Action die net zo lekker zijn maar flink schelen qua prijs!) zit er iets bite in het ijs met een chocolade smaakje.

Het is een geweldig simpel en snel, omdat je slechts vier ingrediënten nodig hebt voor dit heerlijke ijsje! Het recept is voor ongeveer vier redelijk formaat ijsjes

Wat heb je nodig:

– 400ml slagroom
– 1 blikje gecondenseerde melk
– Halve theelepel koffie emulsie (smaakstof lorann) of 3 el oploskoffie
– Rol oreo koekjes (of soortgelijke koekjes)

Bereidingswijze

Nu kan ik een ingewikkeld praatje maken, maar juist de simpelheid van dit recept is een groot deel van de magie. Je klopt de slagroom met de koffie (smaakstof) tot slagroom zoals je die ook zou gebruiken op een toetje, vrij stevig dus. Gebruik je oploskoffie? Roer dit dan eerst goed door de slagroom voordat je gaat mixen. Roer daarna met een spatel de gecondenseerde melk door de slagroom, maar gooi niet alles in een keer er door. Hou sowieso een bodem achter, tenzij je een onwijze zoetekauw bent. De gecondenseerde melk maakt het slagroom mengsel snel zoet en met dit soort recepten kun je dit niet zo 1-2-3 terugdraaien.

Wanneer je geen ijsmachine hebt, hak je de oreo koekjes in stukjes en roer je dit nu al door het mengsel. Stort het in een afsluitbare bak en laat dit zon 5 uur bevriezen. Heb je wel een machine? Voeg dan de gehakte stukjes oreo later toe, zodat het mengsel eerst de kans krijgt te bevriezen. Voeg natuurlijk op het einde nog wat oreo kruimels toe om het ijsje af te maken.

Heb je nog gecondenseerde melk over? Dit is heerlijk in de koffie of over een plakje cake. Je kunt het ook bewaren en en een extra blikje halen natuurlijk om bijvoorbeeld de gecondenseerde melk cake te maken.

Print Friendly, PDF & Email
2 Responses to “Koffie ijs met oreo kruimels”
  1. C.Buelens says:
    • HandmadeHelen says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.