Mini saucijzenbroodjes met Hottie sambal

Volgens velen is vandaag een mijlpaal in mijn leven.. Vandaag vier ik namelijk mijn 25e verjaardag! Met Mannin van baksels.net grapte ik over het bakken van een halve Sarah pop als gebak, maar helaas konden we hier geen goed recept voor vinden. Wel bakte ik taart. Een taart met een hoog wauw effect en een ´iets simpelere´ taart. De taarten die ik voor mijn verjaardag heb gemaakt zal ik binnenkort met jullie delen. 
 
Op deze feestelijke dag mag ik ook graag wat hapjes uitproberen. Het leek me een goed plan om weer eens mini saucijzenbroodjes te maken, maar dit keer met als geheim ingrediënt de tomaat massala sambal van “Hottie sambal”. Lekker pittig met een heerlijke zoete bijsmaak.
 
Sita Danser is de vrouw achter het bedrijf Hottie sambal. Wanneer je naar de website van Hottie sambal gaat, kan je per stad zien waar de Hottie Sambal verkocht wordt (biologische winkels en online) en kost ongeveer €2,75. De Hottie Sambals zijn natuurlijke sambals, die vrij van chemische conserveringsmiddelen zijn. Daarnaast worden er geen geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt. Ik vind de sambal heerlijk en wist dan ook vrij snel dat deze sambal super zou zijn om als smaakmaker te gebruiken. Om hem te bewaren geeft Sita de tip om dit op de kop in de koelkast te doen, zo blijft hij langer goed.
Mini saucijzenbroodjes met hottiesambal

Wat heb je nodig:

– 300 gram half om half gehakt 
– 2 tl hottie sambal, tomaat massala
– Flinke snuf zout
– 2 eieren
– 2 el paneermeel
– Rol verse bladerdeeg
 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg een stuk bakpapier op de bakplaat. Meng de sambal met het gehakt, een snuf zout en een eitje samen met de paneermeel. Het mengsel moet niet te nat zijn, maar wel plakkerig. Voeg bij een te nat mengsel nog wat extra paneermeel toe. Bij gehakt wat ik in bladerdeeg verpak gebruik ik graag half om half. Alleen rundergehakt zou wat te droog worden, in een al wat droge verpakking.

Snij het bladerdeeg in de lengte door midden en verdeel het gehakt in gelijke delen. Klop het andere eitje los en gebruik dit straks om de bovenkant van het bladerdeeg in te smeren. Leg in het midden van ieder plakje deeg een ‘worst’ van gehakt. Vouw het deeg over de gehakt en druk de randjes goed aan. Snijdt de stukjes bladerdeeg in gelijke delen van ongeveer 3 cm. Bestrijk ze met ei en bak de mini saucijzenbroodjes in zo’n 20 minuten goudbruin.

De Hottie sambal was onderdeel van de foodybox van ‘kroon op het werk’ die ik tijdens het all you need is food event heb ontvangen.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.