Oreo mummies

Het komt steeds dichterbij, Halloween! Na het delen van de zombie vingers, ben ik maar verder gegaan aan mijn ’to make’ lijstje qua Halloween. Deze mummies stonden er namelijk ook al tijden op. Mijn lijstje is nog veel langer, dus genoeg ideeën voor volgend jaar!
 
Deze oreo mummies zijn ook leuk op een stokje, maar dat geklier was ik zelf al snel zat. Ik probeerde het bij de paashaas oreo, die ik een aantal jaar geleden al deelde. Mocht je ze nog wat enger willen maken, bij de Wibra vond ik bij de bakspullen snoepoogjes met rode bloedvaatjes.
Oreo mummies | HandmadeHelen

 Wat heb je nodig:

– Oreo’s
– Witte chocolade
– Spuitzak met eventueel ren klein spuitmondje
 

Bereidingswijze

Laat twee derde van de chocolade au bain marie smelten en roer daarna de overige chocolade erdoor. Roer dit tot een glad mengsel. De chocolade is op die manier ge-ent, waardoor hij mooi uithardt buiten de koelkast. Voor het dippen van oreo’s gebruik ik het liefst een vork met lange tanden, maar je hebt hier ook speciale chocolade tools voor. Dip de oreo en laat hem iets uitlekken boven de chocolade voor je hem op een bakpapiertje laat uitharden. Versier de dan nog natte oreo met de oogjes, zodat deze straks goed vastzitten.
 
Laat de chocolade uitharden en doe na de laatste oreo de overgebleven chocolade in een spuitzak met kleine opening. Spuit kris kras over de oreo, voor de mummielook.  Laat ze volledig uitharden en bewaar ze in een luchtdichte trommel.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.