Paashaas oreo

Oreo’s zijn heerlijk, je kan er zoveel kanten mee op! Ik maakte er voor de Pasen paashaas oreo van, compleet van chocolade, witte hagelslag en decoreer hartjes als neusje. Soortgelijke oreo paashaasjes zag ik op pinterest voorbij komen, deze haasjes waren wit en voorzien van schattige hartjes en kleine oogjes. Zelf ben ik meer van de pure chocolade en vond ik deze candy oogjes een leuk effect hebben voor deze haasjes.
 
De candy oogjes kun je kopen van Wilton, maar bij de Action hebben ze ook leuke cakepop versier pakketjes met oogjes en onderdelen van dieren die je hier prima voor kunt gebruiken. Zelf maken kan ook, gebruik dan witte chocolade met een donker stipje, mini marshmellows en een donkere eetbare stift of kleine pepermuntjes met een stip van een eetbare stift of chocolade.

Wat heb je nodig:

– Oreo’s
– Chocolade, puur of smelt chocolade.
– Candy oogjes
– Candy hartjes
– Witte hagelslag
– Spuitzak met klein spuitmondje (liefst wilton #1 of #2)
 

Bereidingswijze

Laat de chocolade au bain marie smelten en zorg dat je de chocolade wat tempert door dit niet te warm te laten worden en hier nog wat stukjes chocolade in laat smelten terwijl het niet meer verwarmd wordt. Dit is een beetje een ‘cheat’ manier… maar het werkt wel! Zelf giet ik het daarna in een wat smallere beker zodat ik minder chocolade nodig heb om te kunnen dippen. Bij deze haasjes gaat het het makkelijkst wanneer je een voor een de oreo’s dipt en de meeste details plakt, dit scheelt priegel en gesmeer aan het einde.
 
Voor het dippen van oreo’s gebruik ik het liefst een vork met lange tanden, maar je hebt hier ook speciale chocolade tools voor. Dip de oreo en laat hem iets uitlekken boven de chocolade voor je hem op een bakpapiertje laat uitharden. Versier de dan nog natte oreo met de hageslag, candy oogjes en het hartje als neusje tot een basis gezichtje.
 
Laat de chocolade uitharden en doe na de laatste oreo de overgebleven chocolade in een spuitzak met klein spuitmondje. De mijne had nog iets dunner gemogen en spuit hiermee het mondje op de oreo. Spuit op een stukje bakpapier ook de oren. Ik ging voor simpel, dunne lange ovalen, maar je kunt natuurlijk je creativiteit hierop los laten. Plak ze met een klein druppeltje chocolade vast op de oreo en klaar is haas!
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.