Met Matcha heb ik nog niet zoveel gedaan, terwijl er in de bakwereld een heuse hype gaande is. De van oorsprong Japanse groene thee vind je tegenwoordig in cake, taart, desserts, ijs en zelfs brood. Waar de een het voor kleur gebruikt, vindt een ander de iet wat bittere smaak heerlijk.
Het bakken van een goede blondie vind ik misschien nog wel interessanter dan een lekkere brownie. Niet alleen omdat het een textuur dingetje is, maar ook omdat je de smaak niet verhult of aanvult met chocolade. Hij is al snel te nat, te cake-achtig of wat saai van smaak. Ik bakte al
Met alle ijs recepten op de blog werd het tijd om ook eens te bekijken hoe je ijs nu het best kunt bewaren. Meestal benoem ik dit ook in mijn recepten, maar een overzicht is handig. Ik heb gemerkt dat beide soorten ijs, zowel schepijs als ijsjes uit een vorm kunnen
Het variëren op tiramisu kennen jullie inmiddels wel van me. Van taart tot lekkere varianten met en zonder alcohol. Een van de best bekeken recepten in de zomer is dan ook de tiramisu met zomerfruit. Tijd voor een nieuwe variant.. Tiramisu met exotisch fruit als mango, passievrucht en ananas. Hoewel ik zelf
Met de zomer in volle gang en al het verse fruit en groenten in de winkels of je moestuin is het natuurlijk genieten geblazen. Maar mocht je nu het hele van het de oogst willen genieten is het boek ‘jam, gelei en confituur’ zeker aan je besteed. Auteur Janine Bruinooge geeft niet alleen recepten
Deze maand besloot ik mijzelf te trakteren op een ijsjesvorm waar ik al jaren naar kijk. Vooral op Amerikaanse blogs en webshops veel te zien, maar om hem naar Nederland te laten verzenden zou een duur grapje worden. Gelukkig voor mij, verkopen ze hem nu ook bij Pipoos en sloeg ik mijn