Oreo blondie

Het bakken van een goede blondie vind ik misschien nog wel interessanter dan een lekkere brownie. Niet alleen omdat het een textuur dingetje is, maar ook omdat je de smaak niet verhult of aanvult met chocolade. Hij is al snel te nat, te cake-achtig of wat saai van smaak. Ik bakte al eens een blondie met rolo die verrukkelijk smaakte, maar het moest nog lekkerder kunnen.
 
Met nog een bakje mini oreo in mijn bakkast moest ik deze wel verwerken in een overheerlijke blondie met precies de juiste textuur. Hoewel je tegenwoordig een groot assortiment aan oreo hebt, vind ik de ´klassieke´ oreo het allerlekkerst en komt in deze blondie de smaak helemaal naar voren. Maar wees gerust rebels door je favoriete oreo smaak door het blondie beslag te mengen. 
Oreo blondie

Wat heb je nodig:

– 160 gram gesmolten boter
– 200 gram suiker
– 80 gram lichtbruine basterdsuiker
– 2 eieren maat L
– 1 tl vanille extract
– Snuf zout
– 225 gram bloem
– 1/2 tl bakpoeder
– 1 rol oreo
 

Bereidingswijze

Een van de fijne dingen aan dit soort recepten is dat je geen mixer nodig hebt. Met een garde en spatel ben je dan ook zo klaar. Verwarm wel de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een vierkante bakvorm van 23×23 cm met bakpapier. Mocht je die maat niet hebben, neem dan een 20×20 vorm en bak de blondie een paar minuten langer.
 
Roer met de garde de gesmolten boter met beide soorten suiker tot een nat maar egaal geheel. Dat je nog korrels ziet is niet erg. Klop hier dan de eieren en vanille extract door tot het mengsel gladder wordt. Dan mogen de bloem, zout en het bakpoeder erdoor en spatel dit kort door. Als laatst mogen de Oreo er door in stukjes. Ik nam mini Oreo en halveerde dit, maar een normaal formaat Oreo kan een grof gehakt doorheen.
 
Bak de blondie in zo’n 25 minuten goudbruin en gaar. Laat hem minimaal een kwartier in de vorm zitten om wat steviger te worden, voor je de blondie op een rooster laat afkoelen. Ik sneed de blondie in 9 stukken, maar de volgende keer maak ik hier 12 stukjes van. Door de smeuïgheid kan hij wat machtig zijn. Bewaar de blondie in een afgesloten doos.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.