Peren ijsjes

Zelf ben ik niet zo dol op waterijsjes, toch is er een soort wat onder de waterijsjes valt waar ik wel blij van kan worden. Dat zijn namelijk peren ijsjes. Heerlijk zoet en toch wat fris als het warm is. Dit keer deel ik dan ook niet zozeer een recept, meer een handige tip voor het zelf maken van fruitijsjes die niet volgestopt zitten met extra ingrediënten. 
 
De ijsjes vorm heb ik gekocht bij de Xenos, maar tegenwoordig kun je die op veel plekken wel kopen. Op eBay zag ik raket ijsvormpjes en ook de klassieke vierkante vorm voorbij komen. Die laatste heb ik helaas nog niet voorbij zien komen in Nederland.
Peren ijsjes | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– Rijpe peren
– 50 ml  kokoswater
– Evt. 2 tl honing 
 
Schil de peren en pureer deze met een staafmixer of blender met eventueel een klein scheutje kokoswater. Niet teveel want dit moet niet gaan overheersen. Het scheutje kokoswater kun je prima weg laten wanneer je hier niet van houdt. Zelf vond ik het erg lekker om wat te variëren hiermee. Mochten je peren wel rijp zijn, maar niet heel zoet, dan kun je van een deel water met een deel suiker een siroop maken. Door dit met de peren te pureren krijg je een zoeter ijsje.
 
Vul de ijs vormpjes met het mengsel en druk de bijbehorende ijs stokjes toe en laat het mengsel minimaal 4 uur invriezen. Wil je liever houten stokjes in je ijsje? Wacht dan tot de ijsjes stevig genoeg zijn tot het stokje goed recht blijft staan. Hoe lang dit duurt ligt aan de snelheid waarmee je vriezer het ijsje bevriest. De ijsjes zijn makkelijk uit de vorm te halen door even wat water over zijkant van de vorm te laten gaan.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.