Pindakaas koekjes
Soms heb je van die momenten dat je enorm veel zin hebt in iets wat je normaal niet eet. Ik heb dat met pindakaas. Zo heel af en toe vind ik een boterham met pindakaas het lekkerste wat er bestaat. Bakken met pindakaas deed ik al eerder, namelijk de pindakaas cake. Iets wat al een langere tijd op mijn lijstje stond waren pindakaas koekjes.
Net als de Angel Food Cake, kwam ik deze koekjes tegen op pinterest. Ze komen van de blog Lou Lou Girls uit Amerika. Daar doen ze niet gek over een beetje pindakaas tijdens het bakken! Het oorspronkelijke recept heb ik gehalveerd. Uit dit recept haalde ik zo’n 26 koekjes.
Wat heb je nodig:
– 100 gram bruine suiker
– 115 gram witte suiker
– 130 gram pindakaas
– 140 gram bloem
– 1 ei
– 1 tl vanille extract
– Snuf zout
Bereidingswijze
Wanneer je denkt dat het deeg te plakkerig is voeg dan nog een beetje bloem toe. Dit kan geen kwaad, doe dit wel beetje voor beetje. Leg een schaaltje suiker klaar en maak balletjes van het deeg of gebruik een kleine ijsschep (4cm). Rol de balletjes door de suiker en leg ze op de bakplaat. Druk ze niet plat en zorg dat er genoeg ruimte tussen de balletjes zit. De koeken spreiden namelijk erg uit.
Bak de koekjes in zo’n 13/14 minuten op 170 graden Celsius gaar en laat ze na het bakken even op de plaat liggen. Ze worden na het bakken steviger, maar blijven wel lekker chewy. Ze smaken heerlijk naar pindakaas, zonder dat dit overheerst.
Je koekjes zien er voortreffelijk uit! Leuk ook die "gebarsten" bovenkant, net als bij chocolate chip cookies. Prima recept.
Dankje Nell!
De gebarsten bovenkant maakt stiekem wel het koekje.
Bij mij werden ze niet veel platter maar ze zijn heerlijk!