Weesper moppen

Voor mijn streekbaksel challenge, die inmiddels al 6 heerlijke recepten heeft opgeleverd, is het deze maand tijd voor Weesper moppen. De Weesper mop, komt oorspronkelijk uit (hoe kan het ook anders) Weesp. Wist je trouwens dat mensen die geboren en getogen zijn in Weesp, ook Weesper moppen genoemd worden?
 
Dit koekje is misschien wel het makkelijkste wat je ooit zult maken. Het heeft iets weg van een bitterkoekje, maar is stukken makkelijker te maken. Geen ingewikkelde bitteramandelen smaakstof of het spuiten van dopjes. Het recept vond ik in een oud huis tuin en bak boekje wat bij ons op zolder lag. Oud en versleten, maar deze koekjes zijn we nog lang niet vergeten!
Weesper moppen | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

– 250 gram amandelspijs
– 1 eidooier
– Suiker om de koekjes door te halen
 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verkruimel de amandelspijs in een kom en kneed hier de eidooier door heen, tot het een egaal en samenhangend deeg is. Rol hier een staaf deeg van, van zo’n 15 cm. Rol het deeg door de suiker en verdeel de staaf in 12 gelijke delen. Druk de boven en onderkant van de koekjes ook in de suiker en leg ze verspreid op de bakplaat. Bak de koekjes goudbruin in zo’n 10 minuten en laat ze daarna goed afkoelen. 
 
Binnen de streekbaksel challenge heb ik de volgende dingen al gemaakt: Kniepertjes, Bossche bollen, Stroopwafels, Groningse eierballen, Kozakken en Roze koeken
Print Friendly, PDF & Email
6 Responses to “Weesper moppen”
  1. Els Nauta says:
    • HandmadeHelen says:
  2. Caroline says:
  3. Jolanda says:
    • HandmadeHelen says:
  4. freddy rutten says:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.