Pompoen cakepops

Cakepops zonder stokje! Natuurlijk had dit makkelijk gekund, maar wilde dit ideetje graag even testen! Al een poosje liep ik rond met het idee om verschillende soorten cakepops te maken, niet alleen met strooisels of verschillende kleuren chocolade, maar ook met marsepein en/of fondant te versieren.
 
Deze pompoen cakepops zijn leuk voor Halloween, maar ook voor een sprookjes of prinsessen thema kunnen ze goed. De koets van Assepoetser werd ook van een pompoen gemaakt! Het was even een klusje, om de fondant er netjes omheen te krijgen, de onderkantjes verdienen nog wat oefening. Na wat geklungel bij de eersten, gingen de anderen toch al stukken sneller. Het resultaat vind ik dan ook super om te zien!
Pompoen cakepops | HandmadeHelen

Wat heb je nodig:

Voor 30 cakepops
– 200 gram fondant (oranje, groen en bruin)
– Fondant tools, maar je zou ook een satéprikker en een kwastje kunnen gebruiken.
– Beetje water  
 

Bereidingswijze

Begin met het maken van je cakeballetjes. Mijn favoriet voor cakepops blijft mijn standaard cake recept, hoe je dit beslag maakt lees je in de gelinkte blogpost hierboven. Laat de cakepops goed afkoelen voor je verder gaat.
 
Qua decoratie ben ik begonnen met het groene ‘wokkeltje’ van de cakepop. Groene fondant heb ik tot een dun sliertje gerold en rondom een kwastje gewikkeld zodat dit zijn vorm zou vasthouden. 
Pompoen cakepops | HandmadeHelen

Bekleden van de pompoenen

Om de balletjes te bekleden rol je oranje fondant uit en met een ronde uitsteker van 8cm steek je cirkels. Het bekleden van een rond balletje is nog een hele klus, je krijgt namelijk al snel plooien! Werk daarom langzaam alle plooien weg, zonder te hard te drukken, het zou namelijk zonde zijn als je cakeballetje kapot gaat. De uiteinden van het rondje fondant komt samen aan de onderkant, knijp voorzichtig het fondant weg wat er teveel is en druk het dan zachtjes aan. Wat voor mij handig ging, was het balletje even zachtjes rond draaien in mijn handen, alsof ik een gehaktballetje aan het draaien was. Hierdoor werd de fondant wat gladder en ging het wat glimmen. Maar ook met je vinger kun je de fondant wat glad wrijven. Met de achterkant van een dun kwastje heb ik de sneetjes gedrukt, zodat het leek op de vorm van een pompoen.
 

Het steeltje heb ik op het eind gemaakt, hier kan niet zo heel veel mis gaan, geen enkele steel lijkt op elkaar bij pompoenen. Maak deze van groene (of bruine) fondant en plak dit met een klein drupje water op het cakeballetje. Haal de groene ‘wokkels’ van de kwastjes en plak deze ook vast aan het steeltje. Druk een klein beetje aan en voila! Klaar zijn de pompoenen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.